Open zaterdag ROC van Twente gaat door, soberder programma

16 november 2021
Ondanks alle nieuwe maatregelen kan de open zaterdag op zaterdag 20 november doorgaan.

Met enkele aanpassingen, in verband met de nieuwe coronaregels, kunnen leerlingen toch geholpen worden met het kiezen van de studie die bij hen past. De open zaterdag is van 10.00 tot 14.00 uur.

Gelukkig kunnen wij zaterdag 20 november toch leerlingen op locatie ontvangen. Wel zal het programma soberder worden ingericht en gelden er (corona) maatregelen. “We waren van plan groots uit te pakken met een mooi evenement. Waarbij er niet alleen veel te leren viel over onze opleidingen, maar er ook veel te doen was. De nadruk ligt nu echter helemaal op de voorlichtingen en dat is natuurlijk ook het belangrijkste. Zo kunnen we gelukkig de leerlingen toch helpen met de juiste studiekeuze. Het is ontzettend belangrijk dat ze daarbij goede informatie en hulp kunnen krijgen”, aldus Reina Jans, hoofd studievoorlichtingen.

Tijdens de open zaterdag kunnen leerlingen op tien locaties terecht. Op deze locaties geldt een aantal aanpassingen. Zo is het verplicht in de gangen een mondkapje te dragen en moet er 1,5 meter afstand worden gehouden. In de klas mag dat mondkapje af zodra mensen een zitplaats hebben gekregen. Verder is het alleen mogelijk de open zaterdag te bezoeken na aanmelding via de website van ROC van Twente. Leerlingen mogen verder maximaal 1 begeleider meenemen om te voorkomen dat er te veel mensen op de tien locaties komen waar voorlichting wordt gegeven. Tot slot wordt bezoek gespreid. Aanmelders met een achternaam die begint met de letter A t/m M wordt gevraagd tussen 10.00  en 12.00 uur langs te komen. Achternamen met de letter N t/m Z vragen we om tussen 12.00 en 14.00 uur te komen.

De open zaterdag staat verder helemaal in het teken van de vraag: wie wil je worden? Wat past bij je? Waar ben je goed in? Hoe kies je vervolgens een opleiding die bij je past? Tijdens de open zaterdag krijgen leerlingen alle hulp bij het vinden van de antwoorden. Emma, Job, Jelle, Lovell en Ramon stonden nog niet zo lang geleden voor dezelfde vragen. De verhalen over hoe zij tot de keuze kwamen die bij hen past, staan op www.rocvantwente.nl/opendagen

Naast informatie voor leerlingen is er ook info voor volwassenen die willen starten met een opleiding bij ROC van Twente. Dat kan weer vanaf 1 februari 2022. De arbeidsmarkt is momenteel erg in beweging. Het wordt steeds belangrijker jezelf te ontwikkelen en te blijven leren. ROC van Twente kan daar als dé beroepsopleider van Twente bij helpen. Volwassenen kunnen met al hun opleidingsvragen terecht op het speciaal ingerichte plein voor leren en werken in de Gieterij in Hengelo. 

Aanmelden

Aanmelden voor de open zaterdag kan via www.rocvantwente.nl/opendagen. Daar ook alle info over de coronamaatregelen die rond de voorlichtingen gelden.