Keurmerk Blik op werk voor Inburgering behouden

04 februari 2022
we zijn blij met onze drie sterren beoordeling ***

De inburgeringstrajecten van ROC van Twente zijn eind vorig jaar weer onder de loep genomen. Gelukkig werd deze audit positief afgesloten: met (opnieuw) het Keurmerk Blik op werk***. 

Blik op Werk -onafhankelijk kwaliteitsinstituut- toetste de kwaliteit van de inburgeringstrajecten. Denk hierbij o.a. aan de processen, continuïteit en competenties van onze medewerkers. Ook de tevredenheid van inburgeraars over hun inburgering is een belangrijke waarde, evenals de tevredenheid van de medewerkers over de geleverde diensten.

Bij ROC van Twente helpen we mensen die nieuw in Nederland zijn, om een echte burger te worden. Leren doe je samen, je leert met en van elkaar. Niet alleen in de klas, maar ook in de praktijk. Iedere inburgeraar is anders, met eigen wensen en doelen. En daar stemmen wij onze methodieken op af. Zo werken we heel praktijkgericht en kijken we ook buiten de deuren van onze schoollocaties. Ons netwerk -gemeenten, welzijnsinstellingen en bedrijven- helpt ons hierbij. Waar mogelijk stomen we inburgeraars klaar voor een beroepsopleiding en dus de arbeidsmarkt.