Studenten ROC van Twente in de prijzen tijdens de Futuristic Hair Award 2022

Almelo / 15 maart 2022
Op de wedstrijdvloer van de Hair Award leek het wel 2052. Wie benieuwd is hoe zijn of haar zit over zo’n 30 jaar, was gisteren aan het goede adres op de finalevloer van de 2022 editie van de jaarlijkse kapperswedstrijden voor studenten haarverzorging uit Almelo en Enschede. Tijdens de diverse wedstrijdronden gingen 65 studenten de strijd met elkaar aan en verzorgden een totaalplaatje van haar, make-up en kleding in het thema ‘Futuristic Hair Award’. Podiumplaatsen die er toe doen, want de winnaars op plaats 1 t/m 3 van het eerste en tweede leerjaar, leergang BOL en BBL krijgen de mogelijkheid deel te nemen aan het excellentietraject ‘De Kunst van … ‘. Uit deze groep wordt een student geselecteerd voor deelname aan Skills, de vakwedstrijden voor het mbo.

Kritische kijkers
Omdat het tijdens de voorbereidende maanden nog onduidelijk was of de wedstrijden in de oorspronkelijke omvang gehouden konden worden, is gekozen voor een aangepaste opzet. Hiervoor maakten de studenten tijdens de lessen en bij hun leerbedrijf een futuristische creatie aan de hand van zorgvuldig samengestelde moodboards. De creaties zijn vastgelegd en gepresenteerd op video’s. Uit die inzendingen zijn de finalisten geselecteerd die tijdens de Hair Award nogmaals hun creaties maakten, inclusief passende make-up en outfit. 

Familie en vrienden van de deelnemers zagen de studenten aan het werk en konden stap voor stap de opbouw van de creatie zien. De gebruikte technieken, creativiteit en originaliteit lagen op hoog niveau. Ook het werkveld was goed vertegenwoordigd. Kappers uit Twente en omstreken stonden hun studenten bij en boden steun waar nodig. De jury bestond uit veertien kappers uit het regionale werkveld.

En de winnaars zijn …

Categorie eerstejaars BOL
1.    Loena Bekhuis,  leerbedrijf Natasja’s Hairstudio, Tubbergen
2.    Joni Veldhof & Evi Segerink, leerbedrijf Haarmetropool, te Oldenzaal & leerbedrijf Molly’s, Rossum 
3.    Jip van Ruiten & Sophie Lennips, leerbedrijf Salon Kimm, Rijssen & leerbedrijf Smelt Kappers, Westerhaar-Vriezenveensewijk 

Categorie eerstejaars BBL
1.    Lotte Poelman, leerbedrijf Haarpunt Stefanie, Borne 
2.    Jet Busschers, leerbedrijf Claudia’s Hairdesign, Diepenheim 
3.    Indy van Goethem, leerbedrijf Hair by Paulien, Boekelo 

Categorie tweedejaars BOL
1.    Pernille Stegeman, leerbedrijf The Hair Lab, Hardenberg 
2.    Indy Smoes, leerbedrijf New Rootzz, Vriezenveen 
3.    Liane Kok, leerbedrijf Jani’s Beautysalon, Almelo 

Categorie tweedejaars BBL
1.    Mandy Schippers, leerbedrijf Kapsalon Elegant, Holten 
2.    Merle Braakhuis, leerbedrijf Kapsalon Kuipers, Almelo
3.    Iris Oude Rengerink, leerbedrijf Studio Coco, Almelo

Categorie derdejaars BOL en BBL:
1.    Fleur Kroese, leerbedrijf De Salon, Rijssen 

Categorie niveau 1, Entreeopleiding
1.    Youssef Alfajer, leerbedrijf Barbershop Nijverdal, Nijverdal 

In de prijzen
De winnaars in de verschillende categorieën ontvingen een mooi prijzenpakket uit handen van hun docenten. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Kappersgroothandel Oude Alink by Kiki, Schwarzkopf en ROC van Twente.