Werkbezoek Minister Robbert Dijkgraaf aan ROC van Twente

Hengelo / 30 maart 2022
Maandag 28 maart bracht Robbert Dijkgraaf, minister van OC&W, een werkbezoek aan de onderwijsinstellingen in Twente, waaronder aan ROC van Twente, locatie Gieterij in Hengelo. Hij werd daarbij ontvangen en begeleid door twee studenten van de Centrale Studentenraad. ​​​​​​​Het thema was samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers in Twente. De focus van het bezoek lag op onderzoek en innovatie gericht op onder andere veiligheid, zorg en technologie, klimaat en energie.

Precisietechniek Oost Nederland
In het centrum Precisietechniek Oost Nederland, een samenwerkingsverband tussen ROC van Twente, STODT en het bedrijfsleven, ging de minister onder andere in gesprek met studenten en docenten.

Leven lang ontwikkelen
In het Edulab werd hij bijgepraat over twee samenwerkingen van Endoor met het bedrijfsleven en gemeenten in de regio. Ten eerste over de samenwerking met het bedrijf TenneT in het kader van de energietransitie. Daar kreeg hij een inkijkje in het opleiden van hoogspanningstechnici. Over een leven lang ontwikkelen werd hem op dezelfde locatie ook uitgelegd door een student en docent hoe een samenwerking met Werkplein Twente, om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden tot Software developer, tot stand was gekomen.

Technologie & Zorg Academie (TZA)
Tenslotte ontmoette de minister in de TZA-truck onder andere een van onze prijswinnende studenten Lian Semmekrot. De TZA begeleidt bij bewustwording, adoptie, acceptatie en implementatie van zorgtechnologie in de praktijk en is een coöperatieve vereniging van (zorg) ondernemers, overheid en onderwijs.