TOPFIT event: samen aan de slag

17 mei 2022
Dinsdag 21 juni is de eerste editie van het TOPFIT Event voor onderzoekers, ontwikkelaars en professionals die zich bezighouden met het voorkomen van ziekte en het versterken van gezondheid.

Die middag gaan de aanwezigen aan de slag met het gezamenlijk doel: zorgen dat inwoners van Oost-Nederland langer fit en gezond blijven.

Op het programma staat onder meer een reeks workshops waarin wordt onderzocht hoe de partners elkaar kunnen versterken binnen de 5 prevention challenges waar TOPFIT voor staat. In een tweede ronde workshops ligt de focus op de lopende missieprogramma’s en worden concrete mogelijkheden opgepakt voor subsidie en financiering. Je kunt je hier aanmelden en inschrijven voor sessies die gaan over de TOPFIT-thema’s: van preventie tot technologie, van hart- en vaatziektes tot stress, van vroegdiagnostiek tot onderwijs.

TOPFIT is een groot samenwerkingsverband van universiteiten, ziekenhuizen, hogescholen en mbo-instellingen in Gelderland en Overijssel. Door de krachten te bundelen willen de partners ziekte een stap voor zijn, zodat mensen langer gezond, fit en actief blijven. De kern van TOPFIT bestaat uit elf vaste partners: Universiteit Twente, Radboud Universiteit, Radboudumc, Rijnstate, MST, Sint Maartenskliniek, ZGT, Saxion, HAN, ROC van Twente, Landstede mbo.

TOPFIT heeft als missie om twee extra gezonde levensjaren te winnen voor iedereen in Oost-Nederland. Daarom ligt de focus binnen deze samenwerking op preventie: een fit en actief leven helpt om langer gezond te blijven. Dat willen de partners bereiken door nieuwe inzichten en kennis uit zorg, wetenschap en samenleving te vertalen naar toepassingen, therapieën, onderwijs en advies. TOPFIT zoekt verbinding met iedereen die zich inzet voor een gezonder leven: van inwoner tot arts, van ondernemer tot onderzoeker. Meer info: https://www.topfit.life/.