Eerste examineringen keuzedeel 'Bier'

29 juni 2022
Donderdag 30 juni is er een smakelijke primeur, als de eerste studenten van het keuzedeel 'Bier' examen gaan doen.

Het wordt nagelbijten voor de studenten Manager/ondernemer Horeca. Zij zijn de eerste studenten die kozen voor het keuzedeel 'Bier' dat ROC van Twente sinds dit jaar aanbiedt. Het examen bestaat uit een theoretisch onderdeel en praktische onderdelen; het blindproeven en herkennen van vier bierstijlen, tappen van pils en het schenken van speciaal bier uit fles. De examinatoren zijn ondernemers van gerenommeerde horecabedrijven uit de regio.

Keuzedeel ontstaat uit behoefte markt en studenten
Met het keuzedeel sluiten we aan bij de behoefte vanuit de markt en studenten om bier prominenter aan te bieden. In de horeca zien we een steeds grotere vraag om naast een wijn-spijs combinatie de wijn te vervangen door (speciaal) bier. “Dit is geen makkelijke taak, “ vertelt docent bierkennis Gijs Reijns. “Er rust namelijk een soort van taboe op de combinatie van bier met gerechten. Maar ik zet me graag in om bier beter op de kaart te zetten!”

Studenten brouwen eigen bier
Het keuzedeel duurt 20 weken en bestaat uit een aantal theorielessen, excursies en proeverijen bij regionale brouwerijen. De studenten brouwen hun eigen bier op school om te beleven hoe bier zijn geuren en smaak krijgt en hoe je dat kunt beïnvloeden. 

RTV Oost gaat ons volgen bij deze bijzondere examineringen: docent Gijs Reijns geeft donderdagochtend een interview op Radio Oost en vrijdag gaat hij naar de studio van RTV Oost en verzorgt daar voor opnames een blinde proeverij. Leuk om te volgen!