Winnaars Ontwerp en Vakmanschap 2022

Hengelo / 10 juni 2022
Tijdens de officiële opening van de meubeltentoonstelling Ontwerp en Vakmanschap in de Gieterij presenteerden studenten hun eindexamenwerkstukken vandaag. Een vakjury koos de winnaars per categorie. Met deze presentatie sluiten de studenten hun opleiding af.

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling Ontwerp en Vakmanschap in de Gieterij presenteerden studenten hun eindexamenwerkstukken vandaag. Een vakjury koos de winnaars per categorie. Jurylid Peter Stoverink: "Waanzinnig! Er zitten duidelijke uitschieters bij waar veel tijd en energie in is gestoken!" Met deze presentatie sluiten de studenten hun opleiding af.

Studenten Meubelmaker van niveau 2, 3 en 4 en Interieuradviseur niveau 4 laten in deze tentoonstelling zien wat ze allemaal in huis hebben. Door het maken van hun eigen werkstukken ervaren de studenten hoe het voelt om straks echt aan het werk te zijn. De wedstrijd kent dit jaar vier categorieën.

En de winnaars zijn…

  • Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (niveau 2): 1. Kelvin Linneman 2. Bart Oosterik 3. Dominiq Boer
  • Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer/ (niveau 3): 1. Thomas Verhaag 2. Jeffrey Boerhof 3. Stan Bouhuis
  • Ondernemend meubelmaker (niveau 4): 1. Daniel Stegeman 2. Gert Abbink 3. Boika Maas
  • Interieuradviseur (niveau 4): 1. Manon Roetenberg 2. Demi Gortemaker 3. Nienke van Houten

De jury
De jury heeft onder andere beoordeeld op afwerking, ontwerp, verhoudingen, gebruikte materialen, kleurgebruik en de verkoopbaarheid van het product. De jury van dit jaar bestaat uit:

  • Peter Stoverink: eigenaar van Stooff interior projects in Eibergen
  • Anne-Carien Kleinjan: eigenaar van Anne-Carien interieurarchitect in Wierden
  • Thomas Bos: eigenaar van Thomas Bos interieurbouw in Azelo

Gezamenlijk initiatief
De tentoonstelling wordt georganiseerd door ROC van Twente en het Samenwerkingsverband Meubelindustrie Twente/Salland. Ieder is welkom om de werkstukken te bekijken van vrijdag 10 t/m dinsdag 21 juni tussen 10.00 tot 22.00 uur.