Plaatsing op volgorde van aanmelding bij opleidingen met een instroombeperking

Hengelo / 27 september 2022
Met ingang van 1 oktober a.s. zal de procedure voor opleidingen die een instroombeperking kennen gaan wijzigen. Tot op heden was er sprake van een a-selecte loting die rond 1 april plaatsvond. Vanaf 1 oktober geldt dat leerlingen die zich aanmelden voor een opleiding met instroombeperking, geplaatst worden in volgorde van aanmelding. Bij veel belangstelling kan het dus zijn er op een gegeven moment geen plaats meer is in de opleiding.

Waarom een instroombeperking?
Wij leiden onze studenten op voor een beroep, waarmee ze straks aan het werk kunnen. Wij vinden het belangrijk om rekening te houden met de kans op stage en de kans op werk. Daarom vind je op de website bij al onze opleidingen een onafhankelijke bijsluiter. Deze heet Studie in Cijfers. Hierin is te zien hoe de kansen op werk en stage zijn. Natuurlijk kijken we ook naar prognoses en houden we ontwikkelingen in de gaten. Maar we willen vooral dat al onze studenten een opleiding kunnen afronden en straks een mooie werkplek kunnen vinden. 

Welke opleidingen hebben een instroombeperking?
Als een opleiding een instroombeperking heeft, dan is er dus een beperkt aantal opleidingsplekken. Bijvoorbeeld omdat er niet voldoende stageplekken zijn of omdat er in het beroep minder kans op werk is. De opleidingen die een instroombeperking hebben vind je op www.rocvantwente.nl/instroombeperking.