Laura Maneschijn behaalt tweede plaats 'Young Talent' Coiffure Award

14 mei 2024
Laura Maneschijn, derdejaars BBL-student haarverzorging heeft de tweede plaats behaald tijdens de uitreiking van de toonaangevende haarmodefotografiewedstrijd, de Coiffure Awards.

Dit mooie resultaat werd bekend gemaakt tijdens de spetterende gala-avond op zondag 12 mei, gepresenteerd door niemand minder dan Nikkie de Jager.

Onze student Laura is werkzaam bij Verona’s style in Goor. Zij was voor de Coiffure Award genomineerd in de categorie Young Talent Award (beste kapper tot 21 jaar). De Coiffure Award is een wedstrijd op basis van haarmodefotografie voor kappers in heel Nederland. De visie van de kapper op haarmode van het komende jaar moet uit het werk spreken. De jury’s beoordelen de ingestuurde foto’s op het geheel van coupe, visagie, styling en fotografie.

De kunst van ...

Het was een spannende avond in Hilversum. Er waren 13 categorieën waarvan de winnaars bekend gemaakt werden, dus de spanning werd flink opgevoerd. Eindelijk was het tijd voor de bekendmaking van de top 3 prijswinnaars in de categorie Young Talent. Om uiteindelijk uit de mooi gestifte mond van Nikkie de Jager te horen dat je tweede bent geworden, was een dubbel feestelijke ervaring voor Laura!

Laura’s deelname aan de Coiffure Award was onderdeel van een eindopdracht in excellentieprogramma ‘De kunst van …’. Dit programma biedt studenten Haarverzorging extra uitdaging om het beste uit zichzelf en het kappersvak te halen. Laura heeft zich onder meer voorbereid door te trainen met coaches Kirsten en Hakan Alacali. Deze kappers verzorgen trainingen voor bedrijven in binnen- en buitenland, maar vinden het bovendien belangrijk jong talent te ondersteunen door hun kennis en vakmanschap te delen.

‘De Kunst van …’ , Laura’s inzet, motivatie en ambitie hebben geleid tot onder andere de mooie creaties die zijn ingezonden voor de Coiffure Award. De creaties zijn vastgelegd tijdens professionele fotoshoots waar ondersteuning wordt geboden door ervaren fotografen, stylisten en visagisten die bekend zijn met de Coiffure Award. Bekijk het ingezonden werk van Laura op Instagram.

We zijn enorm trots op dit mooie resultaat dat we samen hebben behaald!