Met 20.000 studenten en ruim 2.000 medewerkers zijn we een kleine Twentse stad en een samenleving op zich. Zo krijgen we regelmatig verzoeken om goede doelen te supporten.

Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid willen we graag -waar dat kan- een stapje extra zetten.

En dat doen we niet door (onderwijs)geld te besteden, maar wel bijvoorbeeld door de inzet van medewerkers, studenten of locaties.

Het zoontje van Tom heeft de ziekte van Duchenne. Tom heeft nu vier keer Duchenne Heroes gefietst en het geeft hem een goed gevoel dat hij op deze manier iets kan bijdragen voor deze jongens en meiden.

"Het fietsen en het ophalen van geld voor Duchenne helpt mij in het verwerkingsproces. Volgens mij wil iedereen zijn of haar kinderen gelukkig zien opgroeien. Als kinderen het niet zo makkelijk hebben, doe je als ouders een stapje extra. Het doet mij pijn te weten dat als er geen medicijn gevonden gaat worden, onze Vince al zijn spierfuncties gaat verliezen. Dus je begrijpt vast dat ik mij tot het uiterste ga inspannen om mijn steentje bij te dragen aan een beter leven voor iedereen met deze verschrikkelijke ziekte.”

Tom Blokhuis, instructeur team Installatietechniek

Ine's petekind Evi overleed in 2014 op 12-jarige leeftijd aan kanker.

“Evi was sprankelend, stoer, sportief en stralend. Ze genoot vol overgave van alle dingen waar meisjes van haar leeftijd van genieten. Zij heeft ons laten zien dat er altijd iets kan zijn waar je vrolijk van wordt. Dat je -hoe ziek je ook bent en hoe slecht de vooruitzichten ook zijn- nu leeft. En daar ook blij mee mag zijn. 

Evi's ouders hebben in 2015 Stichting Evi opgericht. Als peettante werd ik gevraagd voor het bestuur. Inmiddels ondersteunen wij maandelijks tussen de 25 en 30 gezinnen. De verhalen zijn schrijnend en vragen vaak om directe hulp. De korte lijnen met Prinses Maxima Centrum en onze Twentse nuchterheid zorgen er samen voor dat we onze steun vrijwel meteen kunnen opstarten. We hebben één grote wens en dat is ouders te blijven helpen om bij hun kind te zijn wanneer het hen het hardst nodig heeft.”

Ine Olthof, secretaresse team ICT-opleidingen Almelo