Weet jij het al? Ontdek het mbo!

Ga je na de zomervakantie naar het mbo? Kom dan naar de open dagen op vrijdag 24 januari van 15.00 - 20.00 uur en zaterdag 25 januari van 10.00 - 14.00 uur en ontdek het mbo. Heb je nog geen idee? Wij helpen je kiezen.

Het is wel belangrijk dat je je vooraf aanmeldt voor de open dagen. Je ontvangt dan een toegangsbewijs en andere handige informatie per e-mail.

Kun je niet op 24 en 25 januari? Geen paniek, je hebt nog een kans. Onderaan deze pagina vind je meer info over de komende open dagen in schooljaar 2019-2020.

Weet jij het al? Ontdek het mbo tijdens de open dagen
24 januari 15.00-20.00 uur | 25 januari 10.00-14.00 uur

meld je aan
Meer info over aanmelden

Hoe zien de open dagen eruit?

Zoals je van ons gewend bent. Er zijn demonstraties, voorlichtingsrondes en op de meeste locaties zijn er ook bedrijven aanwezig. Samen met docenten en studenten kun je het mbo echt ervaren. Zo krijg je een goed beeld van de opleidingen, vragen stellen en alvast rondkijken in jouw toekomstige schoolgebouw. Bekijk ook de checklist met handige tips voor een open dag.

Veelgestelde vragen over de open dagen

Wanneer zijn de open dagen?

De open dagen zijn op 24 januari van 15.00 - 20.00 uur en 25 januari van 10.00 - 14.00 uur. Vergeet je niet aan te melden voor deze open dagen.

Voor wie zijn de open dagen bedoeld?

Voor vmbo’ers en havisten die nog twijfelen over hun opleidingskeuze of helemaal niet weten wat ze willen. Na je bezoek aan de open dagen weet je beter wat het beste bij jou past. Zo kun jij je voor 1 april zelfverzekerd aanmelden voor jouw favoriete opleiding. En ben je er nog niet helemaal uit? Dan helpen we je graag bij je studiekeuze.

Hoe zien de open dagen er uit?

Zoals je van ons gewend bent. Er zijn demonstraties, voorlichtingsrondes en op de meeste locaties zijn er ook bedrijven aanwezig. Samen met docenten en studenten kun je het mbo echt ervaren. Zo krijg je een goed beeld van de opleidingen, vragen stellen en alvast rondkijken in jouw toekomstige schoolgebouw. Bekijk ook de checklist met handige tips voor een open dag.

Moet ik me aanmelden voor de open dagen?

Het is belangrijk om je vooraf wel aan te melden. Je ontvangt dan alle handige info per e-mail. Denk aan: jouw eigen toegangsbewijs, een plattegrond, parkeeradvies en meer. Zo kun je na het scannen bij de deur direct doorlopen naar de plek waar jij moet zijn op 24 en/of 25 januari. Handig toch? En heb je al een 'ROC van'-account? Dan krijg je nog wat extraatjes als gratis wifi en sms herinneringen.

Meld je je niet vooraf aan, dan kun je je op de locatie van de open dag alsnog aanmelden. Het aanmelden kan dan, vanwege de drukte, wat langer duren.

Is het nodig mijn ouders/verzorgers aan te melden voor de open dagen?

Het is niet nodig om je ouders/verzorgers ook aan te melden voor de open dagen. We sturen jou alle informatie per e-mail. En dat mag je gerust doorsturen naar je ouders/verzorgers. Tot 24 en/of 25 januari!

Welke locaties kan ik bezoeken?

De onderstaande locaties zijn open tijdens de open dagen. Het is handig om je vooraf aan te melden, dan kun je ook direct zien waar je moet zijn tijdens de open dagen. Let op. Niet elke opleiding heeft een open dag op alle locaties.

 • Colosseum 87 (Grolsch Veste), Enschede
 • Piet Heinstraat 4-6, Enschede
 • M.H. Tromplaan 28, Enschede
 • Van Galenstraat 19 (De Maere), Enschede
 • Wethouder Beversstraat 165, Enschede
 • Gieterij 200, Hengelo
 • Lansinkesweg 28a (Techniekhuis Twente), Hengelo
 • Sportlaan Driene 2-4 (SMEOT), Hengelo
 • De Sumpel 4-6, Almelo
 • Wierdensestraat 65, Almelo
 • Morsweg 24, Rijssen
 • Reggesingel 50, Rijssen
 • Reggesingel 52, Rijssen
 • Reggesingel 54, Rijssen
 • Produktieweg 13, Holten
 • Aziëlaan 3, Vroomshoop

Zit elke mbo-richting of opleiding op elke locatie?

Nee, niet elke mbo-richting of opleiding zit op elke locatie. Het is dus handig om vooraf te checken welke mbo-richting of opleiding jij wilt bezoeken. Bij het aanmelden voor de open dagen kun je heel eenvoudig aangeven op welke locatie jij de mbo-richting of opleiding wilt bezoeken. Je kunt bij het aanmelden ook zien welke opleidingen en mbo-richting er aanwezig zijn op welke locatie tijdens de open dagen.

Ben je gezakt voor de middelbare school of heb je om andere redenen je opleiding niet af kunnen maken?

Bij het VAVO Lyceum (onderdeel van ROC van Twente) kun je alsnog je vmbo-tl, havo- of vwo-diploma of certificaat behalen. In voltijd of deeltijd. Je volgt alleen de vakken die je nodig hebt voor het officiële diploma. Volwassenen die (alsnog) een diploma willen halen, kunnen ook terecht bij het VAVO Lyceum van Twente. Ook bij het VAVO kun je 24 en 25 januari een kijkje nemen om meer te weten te komen. Je vindt ons op Piet Heinstraat 4-6 in Enschede. Meer info op www.vavolyceumvantwente.nl

Waar kan ik meer informatie, advies en/of hulp krijgen?

Neem contact op met ons Studie Informatiepunt (STIPT).  

Mail: info@rocvantwente.nl
Telefoon: (0800) 838 38 38 (gratis)
WhatsApp: 06 -29 00 79 91
Kom langs! Een afspraak maken is niet nodig.

STIPT: Gieterij 200, Hengelo
Openingstijden: 
maandag van 09.00 - 20.00 uur
dinsdag t/m donderdag van 09.00 - 16.30 uur
vrijdag van 09.00 - 16.00 uur

STIPT: Wierdensestraat 65, Almelo
Openingstijden:
maandag t/m donderdag van 09.00 - 13.00 uur en van 13:30 - 16.30 uur
Niet tijdens de schoolvakanties.

STIPT: Wethouder Beversstraat 165, Enschede
Openingstijden:
dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 - 16.30 uur
Niet tijdens de schoolvakanties.

Heb jij de checklist met handige tips voor de open dag al bekeken? Zo kun jij je goed voorbereiden.

Heb jij al een 'ROC van'-account? Jouw persoonlijke studiekeuzehulp met een hoop handige extraatjes.

overige open dagen schooljaar 2019-2020

Infoavond 12 maart 2020

Twijfel je nog over welke opleiding je moet kiezen? Kom dan donderdagavond 12 maart 2020 naar onze inloopavond. Onze docenten en studenten hebben dan alle tijd om met je in gesprek te gaan, om je te helpen de juiste keus te maken.

Deze inloopavond is voor leerlingen die na de zomervakantie naar het mbo gaan.

Aanmelden voor deze infoavond kan vanaf begin februari 2020.