beleef het mbo

Wil je zien en beleven welke mbo-opleiding echt iets voor jou is? Meld je aan en kom naar onze open dagen op 25 en 26 januari. Neem een kijkje in de keuken van de horeca-opleidingen, ervaar hoe het is om een tandarts te assisteren. Metsel een muurtje, kijk in onze simulatieruimtes. Het kan allemaal. Tijdens de open dagen vertellen we je graag meer over onze opleidingen. Kortom, beleef het mbo en kies de opleiding die het beste bij jou past.

open dagen | beleef het mbo
vrijdag 25 januari van 15.00 tot 20.00 uur
zaterdag 26 januari van 10.00 tot 14.00 uur

meld je aan

hoe zien de open dagen er uit?

Je kunt per opleiding praktijk- en theorielokalen bekijken, er zijn demonstraties, je kunt voorlichtingsrondes bezoeken en vragen stellen aan docenten en studenten. Studenten laten ook zien welke opdrachten ze maken. Bereid je goed voor, en bekijk de tips!

veelgestelde vragen over de open dagen

moet ik mij aanmelden voor de open dagen?

We raden je aan om je vooraf wel aan te melden. Je ontvangt dan alle handige info per e-mail. Denk aan: jouw eigen toegangsbewijs, een plattegrond, parkeeradvies en meer. Zo kun je na het scannen bij de deur direct doorlopen naar de plek waar jij moet zijn op 25 en/of 26 januari. Handig toch? Meld je je niet aan dan zullen wij je tijdens de open dagen vragen alsnog aan te melden op locatie. Het aanmelden kan dan, vanwege de drukte, wat langer duren.

is het nodig om aan te melden voor beide open dagen?

Je hoeft bij een aanmelding niet aan te geven of je 25 en/of 26 januari naar de open dagen komt. Je bent nog vrij om zelf te bepalen wanneer je wilt gaan. Het is voor ons handig om te weten wie wij kunnen verwachten. 

is het nodig om mijn ouders/verzorgers aan te melden voor de open dagen?

Het is niet nodig om je ouders/verzorgers ook aan te melden voor de open dagen. We sturen jou alle informatie per e-mail. En dat mag je gerust doorsturen naar je ouders/verzorgers. Tot 25 en/of 26 januari!

zit elke mbo-richting of opleiding op elke locatie?

Nee, niet elke mbo-richting of opleiding zit op elke locatie. Het is dus handig om vooraf te checken welke mbo-richting of opleiding jij wilt bezoeken. Bij het aanmelden voor de open dagen kun je heel eenvoudig aangeven op welke locatie jij de mbo-richting wilt bezoeken. Je kunt bij het aanmelden ook zien welke opleidingen en mbo-richting er aanwezig zijn op welke locatie tijdens de open dagen.

 

welke locaties kun je bezoeken?

 • Colosseum 87 (Grolsch Veste), Enschede
 • M.H. Tromplaan 28 (Saxion), Enschede
 • Piet Heinstraat 4-6 (VAVO Lyceum van Twente), Enschede
 • Van Galenstraat 19 (De Maere), Enschede
 • Wethouder Beversstraat 165, Enschede
 • Gieterij 200, Hengelo
 • Lansinkesweg 28a, Hengelo
 • Sportlaan Driene 2, Hengelo
 • De Sumpel 4-6, Almelo
 • Wierdensestraat 65, Almelo
 • Aziëlaan 3, Vroomshoop
 • Morsweg 24, Rijssen
 • Reggesingel 36, Rijssen
 • Reggesingel 50, Rijssen
 • Reggesingel 52, Rijssen
 • Reggesingel 54, Rijssen
 • Produktieweg 13, Holten

De locatie Thorbeckelaan 184 in Almelo is gesloten tijdens de open dagen. De opleiding Onderwijsassistent en de Entreeopleidingen presenteren zich op de locatie Wierdensestraat.

De locatie Enschedesestraat 6 in Oldenzaal is ook gesloten. De opleidingen Chauffeur wegvervoer BBL/2 en Logistiek medewerker BBL/2 (OT&L) die gevestigd zijn in Oldenzaal presenteren zich op De Sumpel in Almelo en de Morsweg 24 in Rijssen.

zijn er nog meer open dagen?

De open dagen zijn één keer per jaar. Mocht je na de open dagen nog twijfelen over je opleidingskeuze, kom dan naar de open zaterdag op 16 maart van 10.00 tot 14.00. Hiervoor kun jij je na de open dagen aanmelden. Kijk voor meer info bij de open zaterdag. Sommige opleidingen organiseren (extra) voorlichtingsbijeenkomsten. Deze kun je vinden in onze agenda.

waar kan ik meer informatie, advies en/of hulp krijgen?

Neem contact op met ons Studie Informatiepunt (STIPT).  

Mail: info@rocvantwente.nl
Telefoon: (0800) 838 38 38 (gratis)
WhatsApp: 06 -29 00 79 91
Kom langs! Een afspraak maken is niet nodig.

STIPT: Gieterij 200, Hengelo
Openingstijden: 
maandag van 09.00 - 20.00 uur
dinsdag t/m donderdag van 09.00 - 16.30 uur
vrijdag van 09.00 - 16.00 uur

STIPT: Wierdensestraat 65, Almelo
Openingstijden:
maandag t/m donderdag van 09.00 - 13.00 uur en van 13:30 - 16.30 uur
Niet tijdens de schoolvakanties.

STIPT: Wethouder Beversstraat 165, Enschede
Openingstijden:
dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 - 16.30 uur
Niet tijdens de schoolvakanties.