handige tips voor de open dagen

Een open dag kan je heel veel opleveren, als je je goed voorbereidt! En ook kritisch durft te zijn. Stel vragen aan studenten en docenten. Hieronder vind je een paar handige tips. Bereid je dus goed voor en kom meer te weten over de mbo-opleiding van jouw keuze. Kom je ook? Meld je aan!

open dagen | beleef het mbo
vrijdag 25 januari van 15.00 tot 20.00 uur
zaterdag 26 januari van 10.00 tot 14.00 uur

meld je aan

. vind jouw mbo-opleiding of mbo-richting

Weet jij al welke mbo-opleiding(en) of mbo-richting je wilt gaan bezoeken? Onze mbo-richtingen zijn ingericht op het vmbo-profiel dat jij kent. Je kunt dan ook heel eenvoudig zijn welke opleidingen allemaal vallen binnen een mbo-richting. Ga naar ‘ontdek jouw mbo-richting’ om de richtingen te vinden die jij leuk vindt, en wilt bezoeken. Ga naar ‘vind jouw mbo-opleiding’ om de opleiding te vinden die jij leuk vindt, en wilt bezoeken. 

Bij het aanmelden voor de open dagen kun je dan heel eenvoudig zien waar elke mbo-opleiding en richting te bekijken is tijdens de open dagen.

. meld je aan voor de open dagen

Je wordt stap voor stap geholpen bij het aanmelden voor de open dagen. Nadat jij je hebt aangemeld voor open dagen krijg je een paar e-mails van ons. Je krijgt als eerste een activatiemail zodat wij zeker weten dat jij het bent. Als je die hebt bevestigd ontvang je kort daarna jouw persoonlijke toegangsbewijs. En met het toegangsbewijs mag je gewoon je ouders/verzorgers meenemen. Als laatste ontvang je nog een e-mail met daarin alle handige info voor de open dagen.

Aanmelden kan in de 'gele balk' hierboven, maar ook op andere plekken op de website. 

. check de veelgestelde vragen over het mbo

Wil je meer weten over het mbo? Bekijk de pagina 'alles over mbo' voor meer informatie over het mbo in het algemeen. Je vindt daar de veelgestelde vragen die je kunnen helpen bij het voorbereiden op de open dagen.

. schrijf de vragen op die je hebt

Het kan zijn dat je vragen hebt over een opleiding, een locatie of algemene vragen over het mbo. Schrijf je vragen op en stel ze tijdens je bezoek aan de open dag. Een aantal voorbeeldvragen die je kunt stellen tijdens de open dag:

- Hoeveel lesuren krijg ik per week?
- Hoe bevalt de opleiding jou?
- Over welke vakken ben je enthousiast en waarom?
- Over welke vakken ben je minder enthousiast en waarom?
- Heb je al stage gelopen? En hoe was dat?
- In welke beroepen kun je met deze opleiding terechtkomen?

. kom met het openbaar vervoer

In verband met verwachte parkeerdrukte raden we je aan met het openbaar vervoer te komen. Veel van onze locaties liggen dichtbij het Centraal Station en/of zijn goed bereikbaar met de bus. Kom je met de auto, volg dan de parkeerinstructies op van onze parkeerwachters.

. Heb je nog vragen?

Het kan zijn dat je nog vragen hebt of dat er nog iets niet helemaal duidelijk is. Neem dan contact op met ons Studie Informatiepunt (STIPT).  

Mail: info@rocvantwente.nl
Telefoon: (0800) 838 38 38 (gratis)
WhatsApp: 06 -29 00 79 91

Je kunt ook bij ons binnenlopen! Een afspraak maken is niet nodig. Locaties en openingstijden van Studie Informatiepunt vind je hier.