Weet jij het al? Bekijk je opleiding

Ga je na de zomervakantie naar het mbo? Kom dan naar de open zaterdag op 30 november van 10.00 - 14.00 uur en bekijk de opleiding(en) van jouw keuze. En heb je nog geen idee? Wij helpen je kiezen.

Het is wel belangrijk dat je je vooraf aanmeldt voor de open zaterdag. Je ontvangt dan je toegangsbewijs en andere handige informatie per e-mail.

Kun je niet naar de open zaterdag op 30 november? Onderaan op deze pagina staan de overige open dagen in schooljaar 2019-2020.

Weet jij het al? Bekijk je opleiding
Open zaterdag | 30 november | 10.00 tot 14.00 uur

meld je aan
Meer info over aanmelden

Hoe ziet de open zaterdag eruit?

Het is een echte open dag. Er zijn demonstraties, voorlichtingsrondes en op sommige locaties zijn er ook bedrijven aanwezig. Docenten en studenten laten je zien wat de opleiding inhoudt. Zo kun je goed zien wat een opleiding is, vragen stellen en alvast rondkijken in jouw toekomstige schoolgebouw. Bekijk ook de checklist met handige tips voor een open dag.

Veelgestelde vragen over de open zaterdag

Wanneer is de open zaterdag?

De open zaterdag is op zaterdag 30 november 2019 van 10.00 - 14.00 uur. Vergeet je niet aan te melden voor deze open dag.

Voor wie is de open zaterdag bedoeld?

Voor vmbo’ers en havisten die nog twijfelen over hun opleidingskeuze of helemaal niet weten wat ze willen. Na je bezoek aan de open zaterdag weet je beter wat het beste bij jou past. Zo kun jij je voor 1 april zelfverzekerd aanmelden voor jouw favoriete opleiding. En ben je er nog niet helemaal uit? Dan helpen we je graag bij je studiekeuze.

Hoe ziet de open zaterdag er uit?

Het is een echte open dag. Er zijn demonstraties, voorlichtingsrondes en op sommige locaties zijn er ook bedrijven aanwezig. Docenten en studenten laten je zien wat de opleiding inhoudt. Zo kun je goed zien wat een opleiding is, vragen stellen en alvast rondkijken in jouw toekomstige schoolgebouw. Bekijk ook de checklist met handige tips voor een open dag.

Moet ik me aanmelden voor de open zaterdag?

Het is belangrijk om je vooraf wel aan te melden. Je ontvangt dan alle handige info per e-mail. Denk aan: jouw eigen toegangsbewijs, een plattegrond, parkeeradvies en meer. Zo kun je na het scannen bij de deur direct doorlopen naar de plek waar jij moet zijn op 30 november. Handig toch? En heb je al een 'ROC van'-account? Dan krijg je nog wat extraatjes als gratis wifi en sms herinneringen.

Meld je je niet vooraf aan, dan kun je je op de locatie van de open dag alsnog aanmelden. Het aanmelden kan dan, vanwege de drukte, wat langer duren.

Is het nodig mijn ouders/verzorgers aan te melden voor de open zaterdag?

Het is niet nodig om je ouders/verzorgers ook aan te melden voor de open zaterdag. We sturen jou alle informatie per e-mail. En dat mag je gerust doorsturen naar je ouders/verzorgers. Tot 30 november!

Welke locaties kan ik bezoeken?

De onderstaande locaties zijn open tijdens de open zaterdag. Het is handig om je vooraf aan te melden, dan kun je ook direct zien waar je moet zijn tijdens de open zaterdag. Let op. Niet elke opleiding heeft een open dag op alle locaties.

  • Colosseum 87 (Grolsch Veste), Enschede
  • Van Galenstraat 19 (De Maere), Enschede
  • Wethouder Beversstraat 165, Enschede
  • Gieterij 200, Hengelo
  • Lansinkesweg 30 (Techniekhuis Twente), Hengelo
  • Sportlaan Driene 2-4 (SMEOT), Hengelo
  • De Sumpel 4-6, Almelo
  • Wierdensestraat 65, Almelo
  • Reggesingel 50, Rijssen

Zit elke mbo-richting of opleiding op elke locatie?

Nee, niet elke mbo-richting of opleiding zit op elke locatie. Het is dus handig om vooraf te checken welke mbo-richting of opleiding jij wilt bezoeken. Bij het aanmelden voor de open zaterdag kun je heel eenvoudig aangeven op welke locatie jij de mbo-richting of opleiding wilt bezoeken. Je kunt bij het aanmelden ook zien welke opleidingen en mbo-richting er aanwezig zijn op welke locatie tijdens de open zaterdag.

Waar kan ik meer informatie, advies en/of hulp krijgen?

Neem contact op met ons Studie Informatiepunt (STIPT).  

Mail: info@rocvantwente.nl
Telefoon: (0800) 838 38 38 (gratis)
WhatsApp: 06 -29 00 79 91
Kom langs! Een afspraak maken is niet nodig.

STIPT: Gieterij 200, Hengelo
Openingstijden: 
maandag van 09.00 - 20.00 uur
dinsdag t/m donderdag van 09.00 - 16.30 uur
vrijdag van 09.00 - 16.00 uur

STIPT: Wierdensestraat 65, Almelo
Openingstijden:
maandag t/m donderdag van 09.00 - 13.00 uur en van 13:30 - 16.30 uur
Niet tijdens de schoolvakanties.

STIPT: Wethouder Beversstraat 165, Enschede
Openingstijden:
dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 - 16.30 uur
Niet tijdens de schoolvakanties.

Heb jij de checklist met handige tips voor de open dag al bekeken? Zo kun jij je goed voorbereiden.

Heb jij al een 'ROC van'-account? Jouw persoonlijke studiekeuzehulp met een hoop handige extraatjes.

overige open dagen schooljaar 2019-2020

open dagen 24 + 25 januari 2020

Wil je zien en beleven welke mbo-opleiding echt iets voor jou is? Kom dan naar onze open dagen op 24 en 25 januari 2020. We vertellen je graag meer over onze opleidingen. Er zijn stands, voorlichtingsrondes en demonstraties. En: studenten en docenten beantwoorden graag al jouw vragen.

Aanmelden voor deze open dagen kan vanaf +/- begin december 2019.

infoavond 12 maart 2020

Twijfel je nog over welke opleiding je wilt gaan doen? Kom dan donderdagavond 12 maart 2020 naar onze inloopavond. Ga in gesprek en kies de opleiding die bij jou past.
Deze inloopavond is voor leerlingen die na de zomervakantie naar het mbo gaan.

Aanmelden voor deze infoavond kan vanaf +/- begin februari 2020.