hoe ziet de cursus er uit?

Ben jij geïnteresseerd in Klankschalen, maar heb je geen idee hoe je hiermee kunt werken? En misschien heb je al een Klankschaal en staat deze te verstoffen in de hoek van je kamer omdat je niet weet wat je er verder mee kunt? Wil jij meer halen uit je Klankschaal of overweeg je om er zelf een aan te schaffen? Dan is deze cursus echt wat voor jou!

 

voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor wie meer wil leren over de werking van klank en contra-indicaties.

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

 • Code VUH1518
 • Duur 3 lessen
 • Lestijden 18.30 - 21.30
 • Kosten € 105,-
 • Overige kosten geen
 • Startdatum 2 juni 2021
  wekelijks op woensdagavond
 • Cursusjaar 2020-2021
 • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

Extra cursusinformatie

In drie avonden word je wegwijs gemaakt in het werken met Klankschalen.​ We beginnen met een stuk theorie waarbij je meer te weten komt over de werking van klank, de algemene richtlijnen en de contra-indicaties. Op de tweede avond maak je kennis met de klankschalen en vertel ik je meer over waar je op moet letten bij het maken van een keuze voor de aanschaf van een klankschaal en de aanverwante materialen. Ook gaan we aan de slag met praktische oefeningen. Op de derde en tevens laatste avond, ga je zoveel mogelijk zelf ervaren wat de klankschalen met je doen en ga je het geleerde in praktijk brengen. Uiteraard is er dan nog voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Na deze cursus kun jij:

 • Meer vertellen over de werking van klank
 • Weet jij wat de algemene richtlijnen en contra-indicaties zijn
 • Kun je een juiste keuze maken bij de aanschaf van een klankschaal
 • Weet je waar je op moet letten bij aanschaf van aanverwante materialen
 • Kun je praktisch aan de slag met klank binnen je omgeving

Maak kennis met de docent

Mijn naam is Anuschka Houwen en ik ben een doortastende, nuchtere en liefdevolle vrouw. In het gehaaste commerciële leven dat ik leidde, liep ik vast. Ik leefde met de ene voet op het gaspedaal en de andere op de rem. Zowel privé als zakelijk was er nooit rust, altijd haast, en geen evenwicht. Ik had als het ware een lichaam om mijn hoofd mee te kunnen verplaatsen. Een motorongeluk heeft ervoor gezorgd, dat ik letterlijk en figuurlijk tot stilstand kwam. In de heftige periode die volgde, heb ik mezelf opnieuw moeten uitvinden. Wie ben ik? Wat kan ik? En waar word ik blij van? Ik zag het als een kans. Een jaar van revalideren heeft me gebracht dat ik op onderzoek kon gaan naar mijn passies.

Ik ben teruggegaan naar de schoolbanken en kwam via een masteropleiding Coaching in aanraking met klankschalen. Van een gastdocent kreeg ik een klankschaalmassage. Er ging een wereld voor me open. Tot in mijn kern maakte ik contact met mezelf. Zo (her)ontdekte ik mijn sensitiviteit. Het voelde als thuiskomen. Wat je met klank doet, is zonder woorden iemand aanraken, tot in het diepst van z’n ziel. Door klank word je uitgenodigd om stil te staan en contact te maken met jouw lichaam. Je voelt wat er van binnen leeft en komt weer in balans. En dát gun ik iedereen. Inmiddels heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik ben Energetisch Coach, werk met klankschalen en zet lichaamswerk in. In mijn praktijk werk ik met mensen die moeite hebben met het innemen van hun eigen plek. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om met zelfvertrouwen je eigen plek in te nemen. Naast het coachen organiseer ik regelmatig leuke workshops die in het teken staan van terugkomen bij jezelf. Voel je welkom.

Zelf meebrengen

 • Yogamatje
 • Meditatiekussen (als je die hebt, en anders is een ander kussen waar je lekker op zit ook fijn)
 • Notitieboek en pen (aanbevolen om aantekeningen te maken)

klankschalen

Ben je in het bezit van een klankschaal, neem deze dan gerust mee naar de les. Je bent van harte welkom om met je eigen klankschaal te werken, zodat je er nog meer uit kunt halen.

Wil je graag zelf een klankschaal aanschaffen dan is dat mogelijk via de docent (niet verplicht).

De prijs van een klankschaal ligt tussen de 45 en de 120 euro (per schaal), deze prijs is excl. kloppers.

De prijs van een klopper ligt tussen de 7,95 en 18,00 euro (per stuk). 

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Anuschka Houwen, docent Basiscursus werken met klankschalen

'Ervaar zelf wat klankschalen met je doen'