hoe ziet de cursus er uit?

'Hormonen de baas!' is een cursus waarbij de docent jou meeneemt in de wondere wereld van de vrouwelijke cyclus. Er wordt gestart met de basis en op zoek gegaan naar verdieping. Je krijgt tips & tricks over hoe jij jouw hormonen kunt ondersteunen. Wat gebeurt er in je lijf tijdens de cyclus en in de verschillende levensfases (o.a. de overgang). Ze verteld welke klachten ‘normaal’ zijn, en welke er eigenlijk niet bij horen en je leert over de oorzaak van hormonale klachten. Eén ding kan ze je alvast verklappen: je gaat door alle kennis die je krijgt een stuk fijner leven!

voor wie is deze cursus bedoeld?

Wil jij je eerste stappen zetten om jouw hormonale gezondheid te ondersteunen?

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VUH4132
  • Duur 4 lessen
  • Lestijden 19.15-20.45 uur
  • Kosten € 80,-
  • Overige kosten geen
  • Startdatum 11 november 2024
    18, 25 nov en 9 dec
  • Cursusjaar 2024-2025
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

Extra cursusinformatie

Les 1 gaat in op de basis. Wat gebeurt er fysiek in het lichaam en welke kenmerken kan je herkennen gedurende de cyclus? Je leert hoe je je cyclus kan bijhouden. Zelfs na de overgang!

Les 2 gaat in op pathologie en fysiologie, makkelijker gezegd: welke klachten zijn normaal en welke zorgelijk? We kijken naar de oorzaken van klachten.

Les 3 gaat in op ons stresssysteem, darmgezondheid en gelukshormonen (zoals ze in de volksmond genoemd worden). Dit is een verdiepingsslag op de vorige les.

Les 4 gaat in op voeding. Welk voedsel ondersteunt je hormonale gezondheid en welke liggen het eigenlijk in de weg? Dit bouwt ook weer verder op les 2 en 3.

Bij de cursus ontvang je een informatieboek van ruim 35 pagina’s waarbij alle informatie voor je uitgewerkt is. Zo kan jij lekker luisteren en ontspannen, nadenken wat de informatie betekent voor jouw eigen gezondheid (of die van jouw omgeving). Iedere les krijg je de ruimte om zelf een leerdoel op te stellen en aan mij de schone taak om jou daarin te voorzien. Er zitten hier en daar wat huiswerkopdrachtjes bij. Deze zijn niet heel intensief of tijdrovend. Ze begeleiden jou om je eigen hormonale gezondheid te bevorderen en stimuleren je om je nieuwe inzichten met anderen te delen. Na les 2 krijg je de mogelijkheid om gratis de gelukshormonentest af te nemen (welke normaal bij mijn trajecten worden ingezet), om inzicht te krijgen in jouw eigen balans.

Uiteraard gaan we er geen ‘stoffige’ bedoeling van maken! Laten we al deze kennis vooral delen op een gezellige wijze. We zijn niet voor niets vrouw toch?’

Maak kennis met de docent

Hoi! Mijn naam is Michelle. Leuk dat je rondsnuffelt bij de cursus Hormonen de baas! Ik ben geboren in Almelo waar ik nu, na een aantal rondzwervingen door Twente, ook weer woon. Ik heb Social Work gestudeerd en heb me daarna verder ontwikkeld tot cyclus therapeut. Sinds ik mij heb verdiept in hormonen, de balans ervan en hoe je dit door leefstijl kunt optimaliseren, voel ik mij zoveel beter. Dit zorgde er ook voor dat het mijn passie werd om vrouwen mee te nemen in de wondere wereld van de vrouw. Geloof me, er gaat echt een wereld voor je open! De kennis die ik heb opgedaan deel ik graag met jou.

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Michelle Voorhuis, docent Hormonen de baas!

'Geloof me, er gaat echt een wereld voor je open!'