hoe ziet de cursus er uit?

Spullen, we krijgen er steeds meer. We creëren een omgang met spullen die zich laat bepalen door de consumptiemaatschappij met alle gevolgen van dien. Als jij wilt weten hoe alles in elkaar grijpt, kom dan naar deze lezing.

voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor wie het interessant en leuk vindt om meer te weten te komen over de relatie tussen de mens en zijn spullen.

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VUH1516
  • Duur 1 les
  • Lestijden 19.30-20.30 uur
  • Kosten € 10,-
  • Overige kosten geen
  • Startdatum 11 mei 2021
    op de dinsdagavond
  • Cursusjaar 2020-2021
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

Extra cursusinformatie

Voor wie meer zicht wil op de betekenis van spullen in het eigen leven. Voor wie met meer bewustzijn om wil gaan met spullen en daarmee met zichzelf. Allerlei facetten worden belicht, zoals het maken, gebruiken en wegdoen ervan… en wat dit alles voor ons betekent.

Maak kennis met de docent

Mijn naam is Anne Lodewijkx. Mensen helpen om in beweging te komen, zodanig dat ze door los te laten wat niet meer dient, ruimte maken in hun leven, dat is mijn passie.

In mijn eigen praktijk voor organising (opruim-coaching) en coaching speelt loslaten een grote rol. En natuurlijk gaat het om meer dan alleen spullen. Ook om verloren of zieke dierbaren, beperkende overtuigingen, stress, piekergedachten of een leefsituatie die sterk in verandering is. Het is mijn passie om mensen te helpen om in beweging te komen, zodanig, dat ze door los te laten, ruimte maken voor zichzelf. Met een groter bewustzijn op je eigen manieren van (niet-)loslaten, krijg je meer grip op en balans in je leven. Hierin noem ik mijzelf grappend ervaringsdeskundige: met voorbeelden uit mijn eigen leven kan ik goed illustreren wat wél en wat niet ondersteunend werkt.

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Anne Lodewijkx, docent Lezing 'De bijzondere relatie tussen mensen en spullen'

'Wat wil hetgeen dat jij niet los kunt laten jou vertellen?'