hoe ziet de cursus er uit?

'Lichtgedichten (light verse), workshop dichten om het bezwaarde en duistere gemoed te verlichten'

Na de introductie en kennismaking gaan we het hebben over humor en inspiratie. De relatie tussen humor en lichtgedichten wordt in de praktijk getoetst tijdens de testfase, waarin jij jouw oordeel geeft over nog niet in boekvorm gepubliceerde versjes. Je ervaart hierbij hoe jouw vermogen tot fantaseren en associëren geactiveerd wordt door over de versjes na te denken en er actief en met plezier mee bezig te zijn.

Tussendoor wordt besproken waaraan een lichtgedicht moet voldoen om effect te hebben en langzaam maar zeker werken we toe naar het versvers: een nieuw lichtgedicht.

Plezier staat voorop tijdens deze workshop die geheel in het teken staat van ‘Lol in het spelen met taal’

voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor wie wil worden meegenomen naar de bouwstenen van deze dichtvorm en de pret wil delen die bij dit genre hoort.

 

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VUH3825
  • Duur 2 lessen
  • Lestijden 19.00-20.30 uur
  • Kosten € 30,-
  • Overige kosten Lesmateriaal € 18,- per persoon, betalen aan docent
  • Startdatum 14 november 2023
    21 november
  • Cursusjaar 2024-2025
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

Maak kennis met de docent

Mijn naam is Robert Beernink, geboren en woonachtig in Enschede. Na enkele jaren Engelse taal- en letterkunde te hebben gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen en een maatschappelijke carrière, ben ik me volledig gaan toeleggen op het schrijven van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten. Mijn motto: ‘Elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.’, de spanning tussen waan en werkelijkheid, vormt vaak een onderliggend thema in mijn werk.

Naast verhalen, ben ik me gaan toeleggen op het schrijven van lichtgedichten, mijn vertaling van light verse. Lichtgedichten ontstaan vanuit het pure plezier inspiratie te vinden in de mogelijkheden welke de taal biedt en deze door ongebreideld associëren uit te werken tot versjes met een grappige, beschouwende of verrassende twist. 

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Robert Beernink, docent Lichtgedichten schrijven

‘Elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof’