hoe ziet de cursus er uit?

Ken je het prachtige geluid van de zee? Van een kleine golfslag tot een volle zeestorm. Lijkt het je wat om dit heerlijke geluid dagelijks om je heen te hebben, zodat jij elke dag kunt genieten van dit rustgevende geluid? Dan is deze cursus echt wat voor jou!

voor wie is deze cursus bedoeld?

Na deze workshop ga je naar huis met je eigen Ocean Drum en heb jij een prachtig instrument in handen waarmee je elke dag kunt genieten van het geluid van de zee.

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VUH1911
  • Duur 1 les
  • Lestijden 18.30-21.30
  • Kosten € 50,-
  • Overige kosten inclusief materiaalkosten
  • Startdatum 8 juni 2021
    op de dinsdagavond
  • Cursusjaar 2020-2021
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

Een Ocean Drum is een plat rond instrument die het geluid van de zee nabootst. Wanneer je de Ocean Drum zachtjes ronddraait, geeft dat een rustig, kalmerend effect. Je kunt even heerlijk wegdromen bij het geluid van de branding of juist een woeste zee. Je creëert daarmee een meditatief moment voor jezelf, maar kunt ook je omgeving daarmee verblijden.

Tijdens deze les ga jij je eigen Ocean Drum maken en beschilderen. Tijdens het vullen, creëer je je eigen klank en geef jij je Ocean Drum een intentie mee. Aan het einde van de les delen we onze klank met elkaar door het geven van een Ocean Drum concert.

maak kennis met de docent

Mijn naam is Anuschka Houwen en ik ben een doortastende, nuchtere en liefdevolle vrouw. In het gehaaste commerciële leven dat ik leidde, liep ik vast. Ik leefde met de ene voet op het gaspedaal en de andere op de rem. Zowel privé als zakelijk was er nooit rust, altijd haast, en geen evenwicht. Ik had als het ware een lichaam om mijn hoofd mee te kunnen verplaatsen. Een motorongeluk heeft ervoor gezorgd dat ik letterlijk en figuurlijk tot stilstand kwam. In de heftige periode die volgde, heb ik mezelf opnieuw moeten uitvinden. Wie ben ik? Wat kan ik? En waar word ik blij van? Ik zag het als een kans. Een jaar van revalideren heeft me gebracht, dat ik op onderzoek kon gaan naar mijn passies.

Ik ben teruggegaan naar de schoolbanken en kwam via een masteropleiding Coaching in aanraking met klankschalen. Van een gastdocent kreeg ik een klankschaalmassage. Er ging een wereld voor me open. Tot in mijn kern maakte ik contact met mezelf. Zo (her)ontdekte ik mijn sensitiviteit. Het voelde als thuiskomen. Wat je met klank doet, is zonder woorden iemand aanraken, tot in het diepst van z’n ziel. Door klank wordt je uitgenodigd om stil te staan en contact te maken met jouw lichaam. Je voelt wat er van binnen leeft en komt weer in balans. En dát gun ik iedereen. Inmiddels heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik ben Energetisch Coach, werk met klankschalen en zet lichaamswerk in. In mijn praktijk werk ik met mensen die moeite hebben met het innemen van hun eigen plek. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om met zelfvertrouwen je eigen plek in te nemen. Naast het coachen organiseer ik regelmatig leuke workshops die in het teken staan van terugkomen bij jezelf. Voel je welkom.

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Anuschka Houwen, docent Ocean drum maken

'Een prachtig instrument waarmee je elke dag kunt genieten van het geluid van de zee'