hoe ziet de cursus er uit?

Ken je het prachtige geluid dat je met een rainstick (“regenstok”) kunt maken? Van een klein miezerbuitje tot een volle regenstorm. Lijkt het je wat om dit instrument zelf in huis te hebben zodat jij elke dag kunt genieten van een stukje rust? Dan is deze cursus echt wat voor jou! Doe mee en maak je eigen Rainstick.

voor wie is deze cursus bedoeld?

Na de workshop ga jij naar huis met je eigen rainstick en heb je een prachtig instrument in handen waarmee je elke dag kunt genieten van een stukje rust. Al spelend met de Rainstick creëer je je eigen meditatieve momentje door te luisteren naar de rustgevende geluiden van het getik van regen.

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VUH2902
  • Duur 1 les
  • Lestijden 18.00-21.30
  • Kosten € 40,-
  • Overige kosten € 15,- p/p materialen, betalen in les aan docent
  • Startdatum 8 februari 2022
  • Cursusjaar 2021-2022
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

Ergens in Afrika, al eeuwenoud, werden rainsticks gebruikt om de geesten er aan te herinneren dat regen welkom was. Dit instrument wordt ook bij de Indianenvolken, o.a. in Zuid- en Midden-Amerika gebruikt om de regen op te roepen voor een goede oogst. Rainsticks worden al van oudsher over de hele wereld gebruikt als muziekinstrument. Het zijn holle buizen die, als je ze kantelt, het geluid van regen geven. Het geluid heeft een kalmerende en inspirerende werking. De klank is afhankelijk van de materialen waaruit de rainstick vervaardigd is en de beweging die je met de buis maakt.

Tijdens deze les ga jij je eigen rainstick maken van een bereklauw. Alle basismaterialen zijn al aanwezig, maar heb je zelf bijzondere of speciale versieringen, neem deze dan graag mee. We starten met het prepareren van de berenklauw. Daarna vul jij je rainstick en stel je je eigen klank samen. Terwijl je dit doet, geef jij je rainstick een intentie mee. Vervolgens ga je je rainstick versieren of beschilderen. Na afloop geven we samen een rainstick concert.

maak kennis met de docent

Mijn naam is Anuschka Houwen en ik ben een doortastende, nuchtere en liefdevolle vrouw. In het gehaaste commerciële leven dat ik leidde, liep ik vast. Ik leefde met de ene voet op het gaspedaal en de andere op de rem. Zowel privé als zakelijk was er nooit rust, altijd haast, en geen evenwicht. Ik had als het ware een lichaam om mijn hoofd mee te kunnen verplaatsen. Een motorongeluk heeft ervoor gezorgd, dat ik letterlijk en figuurlijk tot stilstand kwam. In de heftige periode die volgde, heb ik mezelf opnieuw moeten uitvinden. Wie ben ik? Wat kan ik? En waar word ik blij van? Ik zag het als een kans. Een jaar van revalideren heeft me gebracht, dat ik op onderzoek kon gaan naar mijn passies.

Ik ben teruggegaan naar de schoolbanken en kwam via een masteropleiding Coaching in aanraking met klankschalen. Van een gastdocent kreeg ik een klankschaalmassage. Er ging een wereld voor me open. Tot in mijn kern, maakte ik contact met mezelf. Zo (her)ontdekte ik mijn sensitiviteit. Het voelde als thuiskomen. Wat je met klank doet, is zonder woorden iemand aanraken tot in het diepst van z’n ziel. Door klank wordt je uitgenodigd om stil te staan en contact te maken met jouw lichaam. Je voelt wat er van binnen leeft en komt weer in balans. En dát gun ik iedereen. Inmiddels heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik ben Energetisch Coach, werk met klankschalen en zet lichaamswerk in. In mijn praktijk werk ik met mensen die moeite hebben met het innemen van hun eigen plek. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om met zelfvertrouwen je eigen plek in te nemen. Naast het coachen organiseer ik regelmatig leuke workshops die in het teken staan van terugkomen bij jezelf. Voel je welkom.

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Anuschka Houwen, docent Rainstick maken

'Een prachtig instrument waarmee je elke dag kunt genieten van een stukje rust'