hoe ziet de cursus er uit?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die de Basiscursus Werken met Klankschalen heeft gevolgd. In deze cursus ga je je nog meer verdiepen in de Klankschalen. Aan de hand van praktische oefeningen leer jij meer verbinding te maken met de klankschalen. Je gaat voelen wat klank met je doet en je krijgt tools in handen om ze in te zetten bij meditatie en in je dagelijkse leven.

voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor wie zich verder wil verdiepen in de werking van klankschalen. 

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

 • Code VUH1519
 • Duur 3 lessen
 • Lestijden 18.30 - 21.30
 • Kosten € 105,-
 • Overige kosten geen
 • Startdatum 19 mei 2021
  wekelijks op woensdagavond
 • Cursusjaar 2020-2021
 • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

Extra cursusinformatie

Je gaat in deze cursus kennismaken met de werking van klank in combinatie met massage, het gebruik van etherische oliën en edelstenen.    

Na deze cursus kun jij:

 • De klankschalen inzetten om meer verbinding te maken met je intuïtie
 • De klankschalen gebruiken als begeleiding bij meditatie
 • Kun je praktisch aan de slag met Klankschalen binnen je omgeving

Ben jij al bekend met klankschalen en wil je graag weten of deze cursus aansluit bij jouw kennis? Neem dan contact op voor meer informatie.

Zelf meebrengen

 • Yogamatje
 • Meditatiekussen (als je die hebt, en anders is een ander kussen waar je lekker op zit ook fijn)
 • Een paar warme sokken
 • Notitieboek en pen (voor als je aantekeningen wilt maken)

klankschalen

Ben je in het bezit van een klankschaal, neem deze dan gerust mee naar de les. Je bent van harte welkom om met je eigen klankschaal te werken, zodat je er nog meer uit kunt halen.

Wil je graag zelf een klankschaal aanschaffen dan is dat mogelijk via de docent (niet verplicht).

De prijs van een klankschaal ligt tussen de 38 en de 120 euro (per schaal), deze prijs is excl. kloppers.

De prijs van een klopper ligt tussen de 7,00 en 18,00 euro (per stuk). 

Maak kennis met de docent

Mijn naam is Anuschka Houwen en ik ben een doortastende, nuchtere en liefdevolle vrouw. In het gehaaste commerciële leven dat ik leidde, liep ik vast. Ik leefde met de ene voet op het gaspedaal en de andere op de rem. Zowel privé als zakelijk was er nooit rust, altijd haast, en geen evenwicht. Ik had als het ware een lichaam om mijn hoofd mee te kunnen verplaatsen. Een motorongeluk heeft ervoor gezorgd, dat ik letterlijk en figuurlijk tot stilstand kwam. In de heftige periode die volgde, heb ik mezelf opnieuw moeten uitvinden. Wie ben ik? Wat kan ik? En waar word ik blij van? Ik zag het als een kans. Een jaar van revalideren heeft me gebracht dat ik op onderzoek kon gaan naar mijn passies.

Ik ben teruggegaan naar de schoolbanken en kwam via een masteropleiding Coaching in aanraking met klankschalen. Van een gastdocent kreeg ik een klankschaalmassage. Er ging een wereld voor me open. Tot in mijn kern maakte ik contact met mezelf. Zo (her)ontdekte ik mijn sensitiviteit. Het voelde als thuiskomen. Wat je met klank doet, is zonder woorden iemand aanraken, tot in het diepst van z’n ziel. Door klank word je uitgenodigd om stil te staan en contact te maken met jouw lichaam. Je voelt wat er van binnen leeft en komt weer in balans. En dát gun ik iedereen. Inmiddels heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik ben Energetisch Coach, werk met klankschalen en zet lichaamswerk in. In mijn praktijk werk ik met mensen die moeite hebben met het innemen van hun eigen plek. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om met zelfvertrouwen je eigen plek in te nemen. Naast het coachen organiseer ik regelmatig leuke workshops die in het teken staan van terugkomen bij jezelf. Voel je welkom.

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Anuschka Houwen, docent Vervolgcursus 'Werken met klankschalen'

'Kom meer in verbinding met klankschalen'