hoe ziet de cursus er uit?

De Zentangle- methode is een makkelijk te leren tekenmethode die zich richt op het tekenen van patronen, de zogenaamde tangles, die je stap voor stap, lijn voor lijn opbouwt. Het is een plezierige manier van tekenen die veel rust en ontspanning geeft. Iedereen kan het leren, ook als je denkt dat je niet kunt tekenen.

 

voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor wie uiteindelijk graag zelfstandig aan de slag wil met de tekenmethode Zentangle.

 

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VH2926
  • Duur 6 lessen
  • Lestijden 19.30-21.30
  • Kosten € 90,-
  • Overige kosten ca. € 20,- materiaal kosten (aan te schaffen bij de docent in de les)
  • Startdatum 27 oktober 2020
    wekelijks op dinsdagavond
  • Cursusjaar 2020-2021
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

Tijdens deze cursus van zes avonden helpt Mirjam Skoreng (Certified Zentangle Teacher) je de methode te leren kennen. Lijntje voor lijntje zul je mooie patronen krijgen waar je zelf verbaasd over zult zijn. Na enige oefening kan dit zonder hulp en kun jij je nog meer richten op je eigen creativiteit en ontspanning.

Maak kennis met de docent

Mijn naam is Mirjam Skoreng en mijn achtergrond is docent Levensbeschouwing. In 2012 heb ik de Zentangle- methode leren kennen. Ik zag toevallig iemand op Youtube in een filmpje een prachtig patroon tekenen. Ik werd er meteen door gegrepen. Mijn leven lang teken ik al en op veel manieren, maar deze tekenmethode kende ik nog niet. Ik ben me in Zentangle gaan verdiepen en ik kon eigenlijk niet meer stoppen. Eerst door zelfstudie en vanuit boeken, later heb ik een cursus gevolgd in België bij de eerste Europese Zentangle Teacher. Ondertussen ben ik zelf in het bezit van dit Certificaat nadat ik het Internationale Zentangle Seminar in Frankfurt heb gevolgd. Daar heb ik les gehad van de Amerikaanse grondleggers van de methode: Maria Thomas en Rick Roberts. In dit filmpje een interview met de bedenkers van Zentangle en een indruk over hoe een workshop gaat : https://www.youtube.com/watch?v=LOx7IqBYUcw

Achter de tekenmethode zit namelijk ook een filosofie die alleen docenten die daarvoor opgeleid zijn door mogen geven. In mijn atelier in Borne en op andere locaties geef ik nu met heel veel plezier workshops en cursussen Zentangle. Daarbij werk ik met de beste materialen van Sakura.  Op mijn website vind je alle informatie: www.zentekenatelier.nl

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Mirjam Skoreng, docent Zentangle

"Ik geef met heel veel plezier workshops en cursussen Zentangle!'