hoe ziet de cursus er uit?

Bij digitaal fotograferen is het bewerken van foto’s niet meer weg te denken. Alleen al met een correctie van kleur of een uitsnede kun je een foto enorm verbeteren. In deze cursus leer je naast de basisvaardigheden ook werken met lagen, het belangrijkste onderdeel van de fotobewerking.

voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze basiscursus is geschikt voor beginners en gevorderden. 

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VUH1808
  • Duur 6 lessen
  • Lestijden 20.00-22.00
  • Kosten € volgt z.s.m.
  • Overige kosten geen
  • Startdatum 3 november 2021
    wekelijks op woensdagavond
  • Cursusjaar 2021-2022
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

Tijdens de cursus wordt gewerkt met het programma Adobe Photoshop. Heb je dit programma zelf niet, dan heeft de docent voor jou een oudere versie (reeds vrijgegeven) beschikbaar. Ook kun je werken met een gratis online bewerkingsprogramma dat veel overeenkomsten heeft met Photoshop.  

Wij gaan ervan uit dat je zelf een laptop meebrengt. Heb je thuis alleen een vaste computer en geen mogelijkheid om een laptop voor de cursus te lenen, dan kunt je dit bij de aanmelding vermelden en dragen wij hier zorg voor.

Zelf meebrengen: USB stick en laptop met muis. We werken voornamelijk met foto’s uit de cursus.

maak kennis met de docent

Mijn naam is Sylvia Bökkerink. Als kind was ik al geïnteresseerd in fotografie en het creëren van een eigen beeld. In mijn foto’s zocht ik naar een stuk eigen creativiteit dat tot stand kwam tijdens de opname of achteraf in de Doka. Ik was altijd aan het experimenteren met mijn foto’s. Toen de fotobewerkingsprogramma’s op de markt kwamen was ik dan ook één van de eersten in Nederland die zich hier mee bezig hield. Er ging een wereld van mogelijkheden voor mij open en de passie was geboren. Al snel vroegen medefotografen mij om hun wegwijs te maken met de software. Zo ben ik begonnen met lesgeven.

Nu, na 20 jaar, geef ik nog steeds met evenveel plezier les en ben ik dagelijks op zoek naar ideeën voor mijzelf en voor mijn cursisten. Mijn passie, het bewerken van foto’s, houdt mij dagelijks bezig. De daaruit voortgekomen beelden toon ik op kunstmarkten en in lezingen.

Naast mijn werk als fotografe, geef ik diverse cursussen aan particulieren en bedrijven. Daarnaast houd ik mij nog bezig met een stukje design. Ben je nieuwsgierig naar mijn werk kijk dan op mijn website: http://www.kunstop2.nl/vrijwerk.html

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Sylvia Bökkerink, docent fotobewerking

'Het bewerken van foto’s is niet meer weg te denken!'