hoe ziet de cursus er uit?

In de basiscursus fotografie komen vele aspecten van de fotografie aan de orde, zoals "Waar moet ik op letten bij het maken van een foto of portret?" en "Hoe kies ik de beste compositie?". Verder is er aandacht voor de techniek van het fotograferen (flitstechniek, mogelijkheden van de camera).

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor een Basiscursus fotografie dit voorjaar. De eerstvolgende cursus zal in het najaar worden ingepland. Zodra gegevens als tijd, data etc. bekend zijn zullen wij deze op onze website plaatsen en is aanmelden weer mogelijk.

 

 

voor wie is deze cursus bedoeld?

Wil je meer weten over alle mogelijkheden van je digitale spiegelreflexcamera of digitale compact camera?

feiten in het kort

  • Code zie 'wanneer en waar'
  • Duur 6 lessen
  • Lestijden 20.00-22.00
  • Kosten € 95,-
  • Overige kosten Lesmateriaal ca. € 10,00
  • Startdatum zie 'wanneer en waar'
    wekelijks op woensdagavond
  • Cursusjaar 2018-2019
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

Er zijn veel boeken over fotografie geschreven. Vaak gaan ze slechts over één thema, bijvoorbeeld portretfotografie. Portretfotografie kun je dan weer indelen in kinder-, groeps-, high key, low key, studio, portret in landschap en ga zo maar door. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren, passies en interesses. De huidige camera’s maken de fotografie steeds toegankelijker. Als je in het bezit bent van een reflexcamera of een hybride met heel veel zoom dan kun je kwalitatief heel mooie plaatjes maken. De meeste camera’s hebben een automatische stand en in de praktijk blijkt dat de meeste gebruikers de andere creatieve standen niet gebruiken en dat is simpelweg omdat het gebruik hiervan uit een gebruiksaanwijzing niet te leren valt. Door goede aanwijzingen, voorbeelden en praktijkopdrachten kun je dit wel leren. In mijn cursus oefenen we dit samen en laat ik je veel fotografieopdrachten zien. Door deze voorbeelden leer je snel en heb je veel rendement van je cursus. Ik ontmoet je graag in mijn cursus.

Je dient zelf te beschikken over een digitale spiegelreflexcamera of een digitale compact camera met meerdere mogelijkheden. Deze graag meenemen naar de cursus.

Wanneer en waar

Gieterij 200, Hengelo

VH9609 / woensdag / 20.00-22.00 / 16-01-2019, START/ VOL

VH9800 / woensdag/ 20.00-22.00 / 06-03-2019 / START / VOL

maak kennis met de docent

Mijn naam is André Enthoven en in het dagelijks leven werk ik bij een fotostudio. Hier ben ik vooral bezig met studiofotografie, inlijstwerk en fotofinishing. Daarnaast neem ik ook zelf opdrachten aan voor bedrijven, reclamebureaus en particulieren. Voor particulieren zijn dat vooral trouwreportages en familiefoto’s op locatie. Mijn passie voor het maken van mooie foto’s wil ik graag delen. Met fotografie ben je nooit uitgeleerd.

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

André Enthoven, docent fotografie

'Wil jij leren hoe je camera werkt en hoe je mooie foto's maakt?'
,