hoe ziet de cursus er uit?

Tijdens deze workshop maak je kennis met een leuke actieve manier van ontspannen. Draag makkelijk zittende kleding. Er worden geen moeilijke oefeningen gegeven maar je wordt uitgenodigd om te bewegen zoals dat voor jou fijn is. Je hoeft geen bepaalde houdingen of pasjes te kennen. We bewegen met en zonder muziek en daarna is er rust en stilte. Wees van harte welkom om mee te doen!

 

voor wie is deze cursus bedoeld?

Meld je aan voor deze gratis workshop in het kader van het Festival van het leren, thema: Leren en werken.

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VH8451
  • Duur 1 les
  • Lestijden 19.30-20.30
  • Kosten € 0,-
  • Overige kosten geen
  • Startdatum 20 september 2018
  • Cursusjaar 2018-2019
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

maak kennis met de docent

Mijn naam is Iris van Deutekom. Ik ben gediplomeerd meditatiebegeleider, lichaamsgericht therapeut en lachyogadocent. Sinds 2004 geef ik met veel enthousiasme workshops waarbij ik mensen van allerlei leeftijden en achtergronden uitnodig om te ontspannen en op een speelse manier in beweging te komen, niet alleen fysiek maar ook innerlijk. Ik geniet van mensen die plezier hebben en hun kracht hervinden. De lessen Dynamisch Ontspannen zijn bedoeld om deze vreugde en levensenergie te bevrijden.

De maatschappij waarin we leven eist nogal wat van ons. Door alles op de rit te willen en moeten houden, kan het gebeuren dat we vergeten te genieten en zelfs vergeten waarom we doen wat we doen en wie we eigenlijk zijn. Bepaalde kanten van onzelf raken ondergesneeuwd en gevoelens bevroren, omdat we geen tijd nemen om stil te staan. Tijdens mijn studententijd kon ik zelf niet meer blijven functioneren zoals ik dacht dat het moest. Na het doormaken van een ziekteproces, waarbij ik een paar jaar onderdrukkende middelen moest nemen, kwam ik in aanraking met lichaamsgerichte therapie, zoals massage, bio-energetica en meditaties, waarbij het lichaam in beweging wordt gezet. Al deze vormen droegen bij aan het herstel van het contact tussen mijn lichaam en geest. Mijn levenskwaliteit en draagkracht is in sterke mate toegenomen door het regelmatig beoefenen van actieve meditaties. Deze ervaring was het begin van mijn intensieve scholing in diverse meditatietechnieken, therapievormen, dans en beweging, zodat ik mijn ervaring en passie ook als deskundige met anderen kan delen! Voel je je aangesproken? Wees van harte welkom om mee te doen! Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

www.natuurlijkmassage.nl

Iris van Deutekom, docent Dynamisch ontspannen

'Ik nodig je uit om te komen ontspannen en op een speelse manier in beweging te komen!'