hoe ziet de cursus er uit?

Dynamisch ontspannen is een vorm van mediteren. Bij het woord meditatie heb je misschien de associatie van stil zitten. Actieve meditaties zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die het lastig vinden om stil te zitten. Door beweging, spel, stemexpressie en dans (geen pasjes) bouw je op een lichte en speelse manier eerst spanning en onrust af. Zo wordt het makkelijker om de stilte te ervaren.

 

voor wie is deze cursus bedoeld?

Heb je soms het gevoel dat je geleefd wordt door je agenda en je omgeving? Wil je heel graag meer genieten van je leven in plaats van overleven? Is je lichaam toe aan een totale detox? Kom uit je keurslijf, ga weer stralen en word wakker! Deze lessen zijn een feest voor je lichaam en geest. Break free! Een complete detox voor body en mind.

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VH8212
  • Duur 5 lessen
  • Lestijden 19.30-21.30
  • Kosten € 70,-
  • Overige kosten geen
  • Startdatum 20 maart 2018
    wekelijks op dinsdagavond
  • Cursusjaar 2017-2018
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

Je leert in deze lessen tot jezelf te komen. In elke les komt een ander deel van je lichaam aan bod. Vijf avonden om het contact met je lichaam te herstellen met een uitnodigende begeleiding, er wordt niets geforceerd.

Je zult na elke les plezier en helderheid ervaren. Je gaat meer genieten van je lichaam en je kunt je weer verwonderen als een kind. Je mag schaamte loslaten en uiten wat je dwars zit. Dit in een veilige omgeving. Heb je na de les vragen of behoefte aan meer begeleiding, dan is er de mogelijkheid om individueel aandacht te besteden aan dat wat jij tegenkomt in de les. Kom zoals je bent, ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten!

maak kennis met de docent

Mijn naam is Iris van Deutekom. Ik ben gediplomeerd meditatiebegeleider, lichaamsgericht therapeut en lachyogadocent. Sinds 2004 geef ik met veel enthousiasme workshops waarbij ik mensen van allerlei leeftijden en achtergronden uitnodig om te ontspannen en op een speelse manier in beweging te komen, niet alleen fysiek maar ook innerlijk. Ik geniet van mensen die plezier hebben en hun kracht hervinden. De lessen Dynamisch Ontspannen zijn bedoeld om deze vreugde en levensenergie te bevrijden.

De maatschappij waarin we leven eist nogal wat van ons. Door alles op de rit te willen en moeten houden, kan het gebeuren dat we vergeten te genieten en zelfs vergeten waarom we doen wat we doen en wie we eigenlijk zijn. Bepaalde kanten van onzelf raken ondergesneeuwd en gevoelens bevroren, omdat we geen tijd nemen om stil te staan. Tijdens mijn studententijd kon ik zelf niet meer blijven functioneren zoals ik dacht dat het moest. Na het doormaken van een ziekteproces, waarbij ik een paar jaar onderdrukkende middelen moest nemen, kwam ik in aanraking met lichaamsgerichte therapie, zoals massage, bio-energetica en meditaties, waarbij het lichaam in beweging wordt gezet. Al deze vormen droegen bij aan het herstel van het contact tussen mijn lichaam en geest. Mijn levenskwaliteit en draagkracht is in sterke mate toegenomen door het regelmatig beoefenen van actieve meditaties. Deze ervaring was het begin van mijn intensieve scholing in diverse meditatietechnieken, therapievormen, dans en beweging, zodat ik mijn ervaring en passie ook als deskundige met anderen kan delen! Voel je je aangesproken? Wees van harte welkom om mee te doen! Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

www.natuurlijkmassage.nl

Iris van Deutekom, docent Dynamisch ontspannen

'Ik nodig je uit om te komen ontspannen en op een speelse manier in beweging te komen!'