hoe ziet de cursus er uit?

Je hoort het steeds meer de laatste tijd: volwassenen en kinderen die hooggevoelig zijn, hoogsensitief, ook wel hoog sensitieve personen genoemd. Ook de term nieuwetijdskinderen hoor je veel. Maar wat houdt dat precies in?

 

voor wie is deze cursus bedoeld?

Ben jij misschien hooggevoelig? Of weet je al wel dat je dat bent, maar loop je steeds tegen jezelf aan? In deze interactieve workshop/lezing krijg je handvaten en tips hoe er mee om te gaan.

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VUA3106
  • Duur 1 les
  • Lestijden 19.00-22.00
  • Kosten € 27,50
  • Overige kosten geen
  • Startdatum Start op 16 maart 2023
  • Cursusjaar 2022-2023
  • Leslocatie Wierdensestraat 65, Almelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

Gevoelige mensen zijn zich bewust van de meer subtiele signalen uit de omgeving, een eigenschap die in veel situaties nuttig kan zijn. De keerzijde is echter dat je relatief gemakkelijk overvoerd raakt in een omgeving met veel mensen, veel indrukken of veel geluiden. Er zijn typische problemen waar een hooggevoelig mens tegen aan loopt, bijvoorbeeld een burnout en hypoglycemie. Het hoe en waarom en hoe je er mee om kunt gaan, wordt allemaal behandeld in deze workshop.

maak kennis met de docent

Mijn naam is Wendy Strijk, geboren en getogen in Drenthe. Ik heb Gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht, waar ik me voornamelijk bezig hield met de preventie van ziekte. Het voorkomen van ziekte ben ik in de loop van de jaren anders gaan invullen doordat ik me ben gaan verdiepen en bekwamen in een breed scala aan alternatieve geneeswijzen. Dit omdat ik zelf en veel mensen om mij heen vast liepen in de reguliere zorg. Vaak is er dan in het 'alternatieve circuit' nog wel winst te behalen. Tegenwoordig ben ik Sensitherapeut, Reiki Master, medium en docent op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Naast de fantastische resultaten die ik tot op de dag van vandaag boek met de Sensitherapie, is bij mij 15 jaar geleden de behoefte ontstaan om mijn kennis met anderen te delen. Vanuit mijn eigen ervaring wilde ik graag anderen helpen door hen dezelfde inzichten te brengen die mij zo geholpen hebben. Daarom geef ik met veel plezier op de volksuniversiteit de cursus Reiki, de workshop EFT, een lezing over hooggevoeligheid en een kennismaking met intuïtieve ontwikkeling. Elk jaar is het weer een feestje om dit te mogen verzorgen. Vaak blijven de cursisten zelfs na de cursus nog regelmatig bij elkaar komen om te oefenen en ervaringen uit te wisselen. Ik geniet wanneer ik mensen zie groeien in hun persoonlijke ontwikkeling door hun nieuw opgedane vaardigheden en kennis! Want op hun beurt zullen zij hun ervaringen ook weer gaan delen met vrienden en familie. Zo wordt het leven langzaam voor iedereen een beetje mooier.

Want dat is mijn passie, het leven van anderen een stukje mooier en lichter te maken. Door bewust te leren voelen in bijvoorbeeld de Reiki cursus, gaat er een wereld voor je open. We doen niks zweverigs, we blijven gewoon met beide voetjes op de grond, maar we kijken wel naar hetzelfde vanuit een andere invalshoek. En wat er dan gebeurt is verrassend.

www.dewarmehandjes.nl

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Wendy Strijk, docent Hooggevoelig en dan?

''Hooggevoelig zijn kan op verschillende manieren.'