hoe ziet de cursus er uit?

Aan een Indiase hoofdmassage worden veel kwaliteiten toegedicht; zo bevordert deze vorm van massage de haargroei, neemt vermoeidheid weg, helpt tegen hoofdpijn, migraine en stress, bevordert een goede slaap en zorgt voor een verbetering van de concentratie. Aangezien het hoofd het centrum van het zenuwstelsel is, brengt een hoofdmassage lichaam en geest in balans. In India wordt deze hoofdmassage al duizenden jaren toegepast.

voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor wie graag een Indiase hoofdmassage wil leren geven.

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VH8223
  • Duur 4 lessen
  • Lestijden 19.30-21.30
  • Kosten € 95,-
  • Overige kosten geen
  • Startdatum 21 november 2018
    wekelijks op woensdagavond
  • Cursusjaar 2018-2019
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

In India wordt hoofdmassage al duizenden jaren toegepast. Bij de Indiase hoofdmassage zit je op een gewone stoel. In de cursus komen hoofd, nek en schouders uitgebreid aan bod en je leert hoe je met behulp van stevige en zachte massagebewegingen blokkades kunt opheffen en spanningsophopingen kunt verlichten. De massage kan met olie op de blote huid worden gegeven of eventueel zonder olie.Tijdens deze cursus oefen je op medecursisten en leer je de technieken stap voor stap toe te passen. De docent behandelt respectievelijk schouders, armen, nek, hoofd en het gezicht. Voor deze cursus is ervaring met massages niet noodzakelijk. Deze massage bevat zowel ontspannende als activerende technieken. Indien je alle geleerde technieken toepast, duurt de massage een half uur.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die geen ernstige gezondheidsklachten heeft. Op www.sonergie.nl kun je meer hierover lezen bij ‘contra-indicaties’. Heb je twijfels, dan mag je hierover contact opnemen met de docent.

maak kennis met de docent

Mijn naam is Besna Son. Mijn passie voor massage en energiewerk heb ik in 2005 ontdekt tijdens een wereldreis. Ik ontmoette een dame die mij een Indiase Hoofdmassage gaf en vanaf dat moment was ik verkocht. De ontspanning en rust die ik voelde na de massage, waren verrassend en heerlijk. Ik kon er weer helemaal tegenaan. Op reis volgde ik al een cursus Indiase Hoofdmassage en zo begon het balletje te rollen. In Nederland besloot ik na enige jaren mijzelf verder te ontwikkelen in massage- en energiewerk. Inmiddels integreer ik vele disciplines in mijn behandelingen en kijk ik naar de persoonlijke behoefte van mijn cliënten, waardoor een behandeling steeds anders kan zijn. Ik integreer verschillende massages met onder andere energiewerk als, chakrahealing, reiki en quantum touch. Nog steeds ben ik mijzelf aan het ontwikkelen en volg ik verschillende cursussen om mijzelf scherp te houden. In september ben ik met veel liefde begonnen aan de opleiding Natuurgeneeskunde en Homeopathie, waarin ik zoveel leer over de mens en de wereld waarin wij mogen leven. Ik voel me gezegend dat ik in mijn praktijk mijn kennis door kan geven tijdens workshops en cursussen, maar ook in behandelingen zodat mijn cliënten beter in hun vel komen te zitten. Massage is niet alleen lekker en fijn, het werkt absoluut helend en is als voeding voor de ziel.

Besna Son, docent Indiase Hoofdmassage

'Massage is niet alleen lekker en fijn, het werkt absoluut helend en is als voeding voor de ziel.'