hoe ziet de cursus er uit?

Kleuren hebben invloed op onze stemming, ons humeur, ze prikkelen onbewust onze zintuigen en bepalen voor een groot deel of we iets mooi vinden of niet. Zo werkt dat ook met de kleurkeuze van je kleding. Ontdek hoe je er geweldig uit kunt zien, stralend, zelfbewust in een outfit dat past bij wie je werkelijk bent!

voor wie is deze cursus bedoeld?

Wil je er frisser, jonger en stralender uitzien? Complimenten krijgen over hoe jij eruit ziet in plaats van over jouw kleding? Dan is de workshop ‘Kledingstyling kleur-advies’ echt iets voor jou!

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VH8705/VH8707
  • Duur 1 les
  • Lestijden 18.30-21.30
  • Kosten € 27,50
  • Overige kosten geen
  • Startdatum 31 oktober
    workshop 17 oktober zit vol
  • Cursusjaar 2018-2019
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

Welke kleuren passen nu bij mij?

Het uitgangspunt voor de keuze van de juiste kleur is de tint van je huid, haar en ogen. Tijdens de analyse zul je ontdekken wat het effect is van kleuren die je ‘niet staan’. Ze kunnen je vermoeid en bleek maken. Daarom geef ik je graag inzicht in de effecten van kleuren en hoe kleuren in jou voordeel kunnen werken. De juiste kleuren zullen in harmonie zijn met je uiterlijke kenmerken. Je voelt je lekkerder in je vel omdat ‘alles klopt’. En dat zullen anderen ongetwijfeld opmerken. Niet de kleding die je draagt, is de eerste blikvanger: het is je hele uitstraling.

Kleurenkaart (€ 5,-).aanschaffen? Vraag de docent! 

Topper en Flopper
Neem voor deze workshop twee kledingstukken mee: iets dat je heel graag en vaak draagt (‘topper’) en iets dat ongedragen in de kast hangt (‘flopper’). Waarom draagt je dat ene kledingstuk heel vaak en het andere nooit? Aan de hand van de inzichten die je opdoet tijdens deze workshop, zou je deze vraag zelf kunnen beantwoorden en nooit meer miskopen doen!

maak kennis met de docent

Ik ben Simone Tiehatten. Van jongsaf ben ik al met stoffen en kleuren bezig, spelend met de knopendoos van mijn moeder, die coupeuse was. In mijn familie komen kleermakers, leerkrachten, kunstenaars en ondernemers voor. Ik was er nooit bewust mee bezig, maar achteraf zie ik dat al die rode draden bij elkaar komen in wat ik doe. Voordat ik als zelfstandig Imago Stylist startte, zat ik al in de mode. Ik werkte in modezaken en gaf trainingen aan mensen die in de mode werkten. Zo’n tien jaar geleden maakte iemand mij attent op het vak van imago stylist. Voor mij was dat de verdieping die ik zocht: het gaat om authenticiteit, binnenkant en buitenkant moeten met elkaar in overeenstemming zijn. Pas dan kom je tot je recht. Een klant vertelde mij onlangs het volgende: ‘Jij bouwt aan zelfbewustzijn en zelfvertrouwen maar je gaat nog veel verder dan dat: soms ben je gewoon coach, psycholoog, socioloog, vertrouwenspersoon of maatje.’ Ja, daar moet ik haar wel gelijk in geven.

Wat zie jij van mij…

Of het nu gaat om succesvolle mensen, sollicitanten, (voormalig) zwaarlijvigen, of zelfs blinden (…). Iedereen twijfelt wel eens aan zichzelf, voelt zich onzeker over hoe je er uit ziet. Durf jij met andere ogen naar jezelf te kijken in de spiegel? Wil jij graag weten wat ik zie van jou? Dan ontmoet ik je graag voor mijn spiegel.

Simone Tiehatten, docent kledingstyling

'Wat zie jij van mij…'