hoe ziet de cursus er uit?

In deze workshop maak je uitgebreid kennis met het labyrint en leer je hoe je zelf een vingerlabyrint maakt. Daarnaast leer en ervaar je hoe het labyrint gebruikt kan worden. Heb je behoefte aan een dagelijks rustpunt in je leven? Dan is deze workshop wat voor jou!

voor wie is deze cursus bedoeld?

Na deze workshop ga jij naar huis met je eigen labyrint en heb je een prachtig instrument in handen waarmee je een rustpunt aan kunt brengen in je dagelijkse leven.

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VUH1917
  • Duur 1 les
  • Lestijden 19.00-21.30
  • Kosten € 30,-
  • Overige kosten € 10,- p/p materialen, betalen in les aan docent
  • Startdatum 23 november 2021
  • Cursusjaar 2021-2022
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

In tegenstelling tot een doolhof kent een labyrint maar één pad. In een doolhof verdwaal je, een labyrint leidt je langs één weg naar binnen. Het staat symbool voor het maken van een innerlijke reis. Dit pad staat symbool voor je levensweg. Soms heb je het gevoel dat je er bijna bent, om even later te merken dat je juist verder van de kern verwijderd raakt. Zie het als een loopmeditatie waarin je op weg bent naar jezelf. Of als het leven zelf: telkens als je denkt dat je er bent, neemt het leven een onverwachtse wending. Als je je in vertrouwen over kunt geven aan de beweging van het pad, kan dit ook rust, stilte en focus geven. Het lopen van een labyrint is te vergelijken met de drievoudige weg van een pelgrim: loslaten, ontvangen en toelaten.

Tijdens deze les neem ik je graag mee in de geschiedenis en vertel ik je meer over de betekenis en de werking van het Labyrint. Daarna ga jij onder begeleiding aan de slag en maak jij je eigen vingerlabyrint van klei. Het vingerlabyrint gaat mee naar huis waar je het dagelijks kunt inzetten voor een meditatief moment.

maak kennis met de docent

Mijn naam is Anuschka Houwen en ik ben een doortastende, nuchtere en liefdevolle vrouw. In het gehaaste commerciële leven dat ik leidde, liep ik vast. Ik leefde met de ene voet op het gaspedaal en de andere op de rem. Zowel privé als zakelijk was er nooit rust, altijd haast, en geen evenwicht. Ik had als het ware een lichaam om mijn hoofd mee te kunnen verplaatsen. Een motorongeluk heeft ervoor gezorgd dat ik letterlijk en figuurlijk tot stilstand kwam. In de heftige periode die volgde, heb ik mezelf opnieuw moeten uitvinden. Wie ben ik? Wat kan ik? En waar word ik blij van? Ik zag het als een kans. Een jaar van revalideren heeft me gebracht dat ik op onderzoek kon gaan naar mijn passies.

Ik ben teruggegaan naar de schoolbanken en kwam via een masteropleiding Coaching in aanraking met klankschalen. Van een gastdocent kreeg ik een klankschaalmassage. Er ging een wereld voor me open. Tot in mijn kern maakte ik contact met mezelf. Zo (her)ontdekte ik mijn sensitiviteit. Het voelde als thuiskomen. Wat je met klank doet, is zonder woorden iemand aanraken, tot in het diepst van z’n ziel. Door klank wordt je uitgenodigd om stil te staan en contact te maken met jouw lichaam. Je voelt wat er van binnen leeft en komt weer in balans. En dát gun ik iedereen. Inmiddels heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik ben Energetisch Coach, werk met klankschalen en zet lichaamswerk in. In mijn praktijk werk ik met mensen die moeite hebben met het innemen van hun eigen plek. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om met zelfvertrouwen je eigen plek in te nemen. Naast het coachen organiseer ik regelmatig leuke workshops die in het teken staan van terugkomen bij jezelf. Voel je welkom.

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Anuschka Houwen, docent Labyrint maken

'Heb je behoefte aan een dagelijks rustpunt in je leven? Dan is deze workshop wat voor jou!'