hoe ziet de cursus er uit?

In de cursus ‘storytelling’ leer je stap voor stap een boeiend verhaal vertellen voor publiek. Als het verhaal goed verteld wordt, kan dat een wereld van verschil maken. Tijdens deze cursus leer je hoe je met een verhaal anderen kunt raken, boeien en inspireren.

voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren of kennis wil maken met het vertellen van verhalen. Je hoeft geen ervaring te hebben om deze cursus te kunnen volgen. Mooi en boeiend vertellen is een kunst. Deze kunst is te leren, waarbij geldt: oefening baart kunst!

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VH8932
  • Duur 5 lessen
  • Lestijden 19.45-21.45
  • Kosten € 90,-
  • Overige kosten geen
  • Startdatum 31 oktober 2018
    wekelijks op woensdagavond
  • Cursusjaar 2018-2019
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

In deze cursus worden de beginselen van het vertellen behandeld: de opbouw en het instuderen van een verhaal, personages, emoties, mimiek, lichaamstaal en presentatie. Je krijgt handvatten om je vertelvaardigheden te verbeteren. Maar het allerbelangrijkste… je ervaart dat vertellen voor een groep plezier kan geven! 

Deelnemers krijgen de opdracht het verhaal thuis te oefenen en de cursus wordt afgesloten met een presentatie voor publiek.

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur en in de laatste les geven de cursisten, die dat willen, een presentatie voor familie en bekenden.

maak kennis met de docent

Mijn naam is Helene Huizinga en van jongs af aan is mijn passie al verhalen voorlezen en vertellen! De keus om de bibliotheekopleiding te gaan doen lag dus voor de hand. Als jeugdbibliothecaris heb ik een prachtig beroep, namelijk kinderen en volwassenen kennis laten maken met verhalen door ze voor te lezen. Als verhalenverteller door de verhalen te vertellen. Mooi kunnen voorlezen en boeiend kunnen vertellen van verhalen zijn vaardigheden die ik in mijn cursussen wil overbrengen. Belangrijk vind ik dat de deelnemers er plezier aan beleven, maar ook dat ze handvatten meekrijgen om het voorlezen en vertellen zelf in de praktijk te brengen.

www.zuleika-verhalenverteller.nl

Helene Huizinga, docent Storytelling

'Belangrijk vind ik dat de deelnemers er plezier aan beleven.'