hoe ziet de cursus er uit?

Traditioneel is een tapa een heerlijk hapje dat in Spaanse cafés bij een alcoholhoudend drankje (bier, wijn, sherry) wordt genuttigd. In Spanje zijn ze erg populair vooral vanwege de kwaliteit van de gebruikte producten. Daarnaast is het erg handig dat ze snel te bereiden zijn.

 

voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor wie zelf heerlijke tapas wil leren maken met mooie ingrediënten.

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VH8122
  • Duur 1 les
  • Lestijden 18.00-21.00
  • Kosten € 55,-
  • Overige kosten
  • Startdatum workshop start op 19 november 2018
  • Cursusjaar 2018-2019
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

De docent neemt een schort mee die je kunt gebruiken tijdens de workshop. Na afloop krijg je de recepten mee naar huis. Wil je aantekeningen maken neem dan zelf even schrijfmateriaal mee. Vershoudbakjes kun je meenemen voor als er eten overblijft en je graag wat mee zou willen nemen naar huis. 

maak kennis met de docent

Hallo, ik ben Maria. Ik ben geboren in het mooie Valencia in Spanje. In Valencia heb ik verschillende cursussen gevolgd en ik ben in diverse restaurants werkzaam geweest. De traditionele Spaanse keuken is dan ook mijn specialiteit. In 2011 ben ik verhuist naar Nederland. Het leven in Valencia is altijd zonnig: door het warme weer, de muziek en het lekkere eten. Alles waar mensen van houden als ze op vakantie gaan. Met mijn passie voor tradities en liefde voor eten wil ik mensen dit vakantiegevoel het hele jaar laten beleven. Bij verschillende Volksuniversiteiten geef ik workshops. Daarnaast geef ik o.a. kookshows en/of verzorg ik de catering bij bijeenkomsten. Ik hou ervan om met mensen te werken en om ze kennis te laten maken met de heerlijke traditionele gerechten uit Valencia.

Terug gaan naar mijn geboortestad en op zoek gaan naar de beste ingrediënten en producten die Spanje te bieden heeft, en deze vervolgens te gebruiken in o.a. workshops en kookshows, is het liefste wat ik doe. Voor het delen van mijn kennis over het maken van heerlijke gerechten ben ik op 16 januari 2017 ambassadeur geworden van de "Flying Paellamakers". Dit is een onderscheiding voor het maken van Paella onder Peallamakers en restaurants over de hele wereld.

Maria Bolea, docent workshop Valenciaanse tapa's

'Terug naar mijn geboortestad en op zoek gaan naar de beste ingrediënten is het liefste wat ik doe.'