hoe ziet de cursus er uit?

Je kent vast de uitdrukking: “Ik stik van het lachen!”. Deze uitspraak komt bijna letterlijk tot uitdrukking wanneer je bijvoorbeeld de zogenaamde slappe lach krijgt en niet meer kunnen stoppen met lachen. Hoofd, nek- en halsspieren spannen zich op onnatuurlijke wijze aan, waardoor de druk van bloed en energie zich ophoopt in de nek en het hoofd. Het gevolg is een excessief verhoogde druk in buik, borst, hals. Het gevoel dat je “stikt” en een hoofd dat op “knappen” staat maar, dit is geen gezonde toestand.

voor wie is deze cursus bedoeld?

Lachen is alleen gezond wanneer het spontaan en vrijuit kan gebeuren, wil jij weten hoe je dat doet?

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VH9206
  • Duur 2 lessen
  • Lestijden 18.30-19.30
  • Kosten € 25,-
  • Overige kosten geen
  • Startdatum 13 mei 2019
    wekelijks op maandagavond
  • Cursusjaar 2018-2019
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

Maak kennis met de docent

Mijn naam is Wim Maulany. Sinds 1982 ben ik actief als therapeut en docent in de oosterse bewegingsleer. Als gediplomeerd docent, ervaringsdeskundige en houder van een eervolle vermelding in het Guiness Book of Records, kun je erop vertrouwen dat ik weet waar ik het over heb.

Extra cursusinformatie

De kern van de workshop Qi Gong Laughing is het aanleren van spontaan en vrijuit kunnen lachen. Het meest opvallende kenmerk is dat lachen nu op elk moment weer gestopt kan worden. Zonder buikpijn of hoofdpijn en met behoud van het zelfde vrije en spontane gevoel.

Nu kan gezondheid tot uitdrukking komen met een gevoel van opluchting en evenwicht. Op deze wijze prikkel je de levenskracht en ontwikkelt zich een vrije en spontane geest.

Inhoud programma:
-spontaan lachen vanuit je onderbuik
-buikademhaling
-losmaak oefeningen

Wat heb je nodig voor Qigong Laughing?
Draag comfortabele los zittende kleding en gymschoenen.

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Wim Maulany, docent workshop Lachen

'Heb jij wel eens de slappe lach? Of herken je het gezegde: “Ik stik van het lachen?”.'