beroepsbeeld

Je werkt in alle velden van de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld in de ouderenzorg, de thuiszorg of zorginstellingen. Je verpleegt, begeleidt en verzorgt mensen. Je helpt mensen om zelfstandig te functioneren en ondersteunt ze waar nodig bij persoonlijke verzorging of verricht verpleegtechnische zorg. Denk aan wonden verzorgen, het verstrekken van medicijnen en injecties geven. Je informeert mensen over gezondheid, leefstijl, ziekte en behandeling en hebt oog voor het welbevinden. Je houdt de zorgdossiers bij. Zelfstandig werken, coördineren en organiseren: je doet het allemaal. Je bent ondernemend en werkt samen met collega's in een team. En: je hebt veel contact met familie en andere zorgverleners zoals (huis)artsen, fysiotherapeuten en maatschappelijk werkers.

beroepsprofiel

Je kunt je inleven in anderen en behandelt hen respectvol. Je bent oplossingsgericht, kunt goed samenwerken, organiseren en staat open voor feedback. Natuurlijk ben je geïnteresseerd in de gezondheidszorg en nieuwe ontwikkelingen daarin.

meld je aan voor deze mbo-opleiding

feiten in het kort

  • Leerweg / Niveau Derde leerweg / 4
  • Duur 2 jaar
  • Cursusgeld toelichting zie “Kosten”
  • Overige kosten Toelichting zie “kosten”
  • Startdatum Februari (bij voldoende aanmeldingen). Bij veel belangstelling mogelijk ook op een ander moment.
  • Cursusjaar 2022-2023
  • Leslocaties De Sumpel 4-6, Almelo

meer over de opleiding

Theorie en praktijk

Je werkt minimaal 18 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Tijdens de opleiding krijg je deels online onderwijs. Je doet online zelfstudie, met hulp van een persoonlijke studiecoach. Daarnaast zijn er contactdagen op school waar je coach ook aanwezig is. Je krijgt gemiddeld 1 dag per maand les. Je kunt elke week verpleegtechnische vaardigheden komen oefenen in de skills-omgeving van de school. Naast de lesdagen moet je rekenen op gemiddeld 8 studiebelastingsuren per week.

Opleidingsduur

De opleiding duurt 2 jaar en start in februari (bij voldoende aanmeldingen). Bij veel belangstelling mogelijk ook op een ander moment.

Examinering

Je legt examens af van prove2move. Deze examens sluit je af op je werkplek en op school. En je doet examen in de algemene vakken. Zie www.rocvantwente.nl/examens.

Ook de door jou gekozen keuzedelen worden geëxamineerd. Over het kiezen van de keuzedelen word je aan het begin van de opleiding uitgebreid geïnformeerd. Algemene informatie over keuzedelen vind je op www.rocvantwente.nl/keuzedelen.

Vakkenpakket

Je doet kennis op over ziektebeelden, anatomie, fysiologie, voeding en wonen, verpleegkunde en het geven van persoonlijke verzorging. Je oefent vaardigheden in het praktijklokaal. Tenslotte werk je aan rekenen, Engels, Nederlands, Loopbaan en Burgerschap en keuzedelen.

Toelatingseisen

Je hebt nodig:

  • een (leer/stage)werkplek als mbo-verpleegkundige voor minimaal 18 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Die (leer/stage)werkplek moet je zelf zoeken. Kijk voor meer informatie op www.leerbanenmarkt.nl.

Daarnaast heb je nodig:

  • een mbo-diploma Verzorgende IG niveau 3

 

intakeactiviteiten

Voordat je kunt starten met de opleiding moet je intakeactiviteiten volgen. Zo maak je bijvoorbeeld een AMN-talentenscan. Deze test meet jouw capaciteiten en motivatie. En je krijgt een loopbaanadviesgesprek.

Kosten

Cursusgeld ongeveer € 2.300,- (per leerjaar). Lesmateriaal en licenties ongeveer € 445,-. Daarnaast heb je een laptop nodig. Zie www.rocvantwente.nl/laptops. Meer informatie over leermiddelen? Kijk dan op rocvantwente.nl/mbowebshop. Meer informatie over de kosten? Kijk dan op rocvantwente.nl/kosten.

scholingscheque Twents Fonds voor Vakmanschap

Twents Fonds voor Vakmanschap stimuleert vakmanschap in de regio door te investeren in om-, na- of bijscholing voor werkenden, zzp’ers en werkzoekenden in Twente. Vraag een gesprek aan en kijk of jij in aanmerking komt voor een scholingscheque. Twents Fonds voor Vakmanschap draagt 50% bij aan je scholingskosten door middel van een scholingscheque van maximaal € 2500,-.

Meer info? www.rocvantwente.nl/fonds 

Vervolgmogelijkheden

Je kunt blijven werken als mbo-verpleegkundige. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld met de opleiding hbo-opleiding Verpleegkunde. Of je specialiseert je en kiest voor een vervolgopleiding, zoals Kinder of Intensive Care Verpleegkundige.

werk en loopbaan

Bijblijven en voorbereiden op veranderingen is en blijft belangrijk. Dat doe je door je eigen kennis, ervaring en talent continu te ontwikkelen. Wie stilstaat, wordt ingehaald. Hoe blijf je scherp, hoe zorg je dat je klaar bent voor de toekomst? 

waar kan ik deze opleiding volgen?

studie in cijfers

Op de Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding. En hoeveel kans je hebt op een diploma en een baan.

backup_print_label