wie wint de TIP 2022?

De Team Innovatie Prijs (TIP) is bedoeld voor teams die een bijzondere prestatie leveren en daarmee een innovatief en kwalitatief leerklimaat bieden voor studenten van ROC van Twente. 

team handel Almelo Rijssen

project Matsi.nl

Levensechte praktijkopdrachten voor studenten door onderwijs, overheid en ondernemers samen te brengen, dat is het doel van dit project. De vier onderdelen zijn: een bedrijvencarrousel, de matsi.nl route, webshops en pop-up stores. Bekijk ook hun filmpje!

team Elektrotechniek

project Practicum overal

Een praktisch en veelzijdig koffertje met lesmaterialen om bijvoorbeeld schakelingen te oefenen. Het team bedacht dit in coronatijd toen praktijklessen uitvielen. Op deze manier kunnen studenten thuis of waar dan ook praktisch aan de slag. En, ook handig om het vak techniek bij andere opleidingen van ROC van Twente te promoten, bijvoorbeeld bij Schoonheidsspecialist. En natuurlijk ook voor basisscholen of middelbare scholen. Bekijk het filmpje!

team Sport & bewegen

project Positieve gezondheid voor iedereen

Positieve gezondheid gaat over meer dan alleen bewegen en goede voeding. Dit team gaat aan de hand van een kletspot en een goed bruikbaar en toepasbaar “spinnenweb”, waarin ook het mentaal welbevinden is opgenomen, in gesprek met de studenten. Met deze brede kijk krijgen zij meer regie over hun eigen gezondheid.

feestelijke uitreiking

De uitreiking is op dinsdag 10 mei 2022.