Zoë Voogd (22) uit Enschede heeft de finale gewonnen van de Mbo Uitblinker verkiezing 2023. Sven Sleurink (19) uit Enschede werd 2e en Karlijn Scherfke (20) uit Borne 3e. Lees verder >>>

Winnares Zoë mag aankomend jaar de titel Mbo Uitblinker 2023 dragen en gaat namens ROC van Twente meedoen aan de groep van landelijke ambassadeurs van de Mbo Raad. 

Ieder jaar organiseren we de Mbo Uitblinker verkiezing. Mbo Uitblinkers zijn studenten die tijdens hun opleiding of stageperiode bijzonder hebben gepresteerd. De genomineerden verdienen het om in de ‘spotlights’ te staan. Via een online campagne kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete uitblinker. Bekijk hieronder hun campagne video's terug. 

Karlijn Scherfke | 20 jaar opleiding Mediavormgever

“Je passie vind je op het mbo”

Sven Sleurink | 19 jaar opleiding Ondernemer Handel

“Het mbo biedt je heel veel kansen” 

Zoë Voogd | 22 jaar | opleiding Sport en bewegen

“Gezien en gehoord worden, dat is belangrijk”
 

mbo uitblinker verkiezing van ROC van Twente

De Mbo Uitblinker verkiezing wordt elk jaar gehouden. Drie studenten gaan de strijd met elkaar aan en voeren campagne om stemmen te werven voor de titel Mbo Uitblinker. Tijdens de finale houden zij een pitch voor de jury. Het oordeel van de jury (50%) en de uitkomsten van de campagne (50%) bepalen wie zich Mbo Uitblinker van ROC van Twente mag noemen. 

De winnaar gaat vervolgens meedoen met de landelijke campagne van de Mbo Raad om te laten zien hoe bijzonder het mbo is en wat je er allemaal mee kunt. 

De verkiezingsfinale van de Mbo Uitblinker 2023 van ROC van Twente vond plaats op 8 december 2023 in de Gieterij, Hengelo. Zoë Voogd kwam als winnaar uit de bus.