ROC van Twente opent gloednieuwe duurzame en circulaire praktijklocatie aan Het Rutbeek

Het Rutbeek, Enschede / 19 oktober 2023
In een feestelijke ceremonie bijgewoond door buren, ondernemers op het Rutbeek, vertegenwoordigers van gemeenten, betrokkenen bij het ontwerp en de bouw, collega’s en studenten, heeft ROC van Twente woensdag 18 oktober een splinternieuwe praktijk- en leslocatie geopend aan Het Rutbeek. Deze ontwikkeling biedt studenten van de opleidingen Sport en bewegen en Veiligheid en vakmanschap de kans om praktijklessen te volgen in een prachtige natuurlijke buitenomgeving. Wat deze locatie nog specialer maakt, is het duurzame en circulaire karakter van het gebouw. Het is met grote zorg gebouwd met het oog op milieu en natuur. Dit pand integreert perfect in de natuurlijke omgeving van Het Rutbeek en weerspiegelt ROC van Twente's inzet voor duurzaamheid.

Deze nieuwe locatie is ontworpen om de vakmensen van morgen op te leiden. ROC van Twente staat bekend om de inzet voor praktijkgericht onderwijs en deze nieuwe locatie sluit daar naadloos op aan. Studenten van de opleiding Sport en bewegen krijgen de kans om de buitenlucht als hun ‘klaslokaal’ te gebruiken, met faciliteiten als de skihelling, het strand, het water en het klimbos. Studenten die worden opgeleid voor defensie kunnen zich hier grondig voorbereiden voor toekomstige banen als militair of onderofficier. Deze nieuwe locatie biedt diverse trainingsmogelijkheden voor deze ambitieuze studenten.

Openingshandeling
De opening van deze locatie werd op passende wijze verzorgd door studenten van beide opleidingen. In een opwindende buitenceremonie, op de maat van opzwepende muziek, renden studenten in gewone kleding rond het gebouw om vervolgens aan de achterkant van het pand bij de verzamelde genodigden door een met papier bedekte opening te springen. Hier verruilden ze hun burgerkleding voor bedrijfstenues, waaronder sportkleding, wetsuits en militaire gevechtstenues, voordat ze naar buiten kwamen. 

Mijlpaal
De opening van deze nieuwe praktijklocatie markeert een belangrijke mijlpaal voor ROC van Twente en biedt nieuwe mogelijkheden voor studenten in de regio. Het is een bewijs van de voortdurende toewijding aan praktijkgericht onderwijs en duurzaamheid. De school kijkt uit naar een stralende toekomst vol succesvolle studenten die hier hun vaardigheden zullen ontwikkelen en zich voorbereiden op veelbelovende carrières in sport, veiligheid en defensie.