Iedereen (digi)taalvaardig! Daar gaan we voor!

27 februari 2024

Laaggeletterdheid in Twente is een serieus probleem, ook op de werkvloer. Uit onderzoek blijkt dat 13% van alle Twentenaren moeite heeft met lezen en schrijven. Dit is meer dan het landelijk gemiddelde. Het verbeteren van dit probleem begint vanaf vandaag met ikletterop.nl. Want: iedereen moet de kans krijgen om zijn volledige potentieel te benutten!

Ikletterop.nl zet zich in voor het verbeteren van lage of beperkte basis- en vakvaardigheden. Het doel? De sociale inclusie verbeteren met als gevolg duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Ikletterop.nl leert laaggeletterden de basis- en vakvaardigheden met mogelijke uitbreiding op beroepsonderwijs én trajectbegeleiding. Dit om deelnemers verder te helpen in hun loopbaan en carrière. Want in nagenoeg alle sectoren in Twente heerst er krapte op de arbeidsmarkt en de voorspelling is dat de behoefte aan personeel alleen maar groter wordt. Daarom is het zeer belangrijk dat alle (potentiële) werknemers niet alleen arbeidsfit zijn, maar ook beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt. Dit is vandaag de dag belangrijker dan ooit.

Wij slaan de handen ineen
Ikletterop.nl is een initiatief van verschillende samenwerkingspartners. De strategische partners zijn 14 Twentse gemeenten, UWV, Leerwerkloket Twente, werkgevers, Servicepunt Werkplein Twente en ROC van Twente. Daarnaast werkt ikletterop.nl samen met werkgevers- en werknemersorganisaties en de Stichting Lezen en Schrijven. Zij hebben zich verbonden aan dit maatschappelijke initiatief en leveren een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van laaggeletterdheid in Twente. Ikletterop.nl is ontstaan vanuit het Nationaal Groeifonds LO/LL en wordt gefinancierd vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Meer weten?
Wil je meer weten of heb je direct een (hulp)vraag? Ga dan snel naar de website ikletterop.nl. Onze professionals denken graag met je mee.