waarom een Talentscan?

Je maakt de AMN Talentscan om te kijken of de beroepsopleiding en het beroep waarvoor je je hebt aangemeld bij je passen, zodat je met de juiste begeleiding in het onderwijs het gewenste diploma kunt halen. Daarmee willen we voorkomen dat je aan de opleiding begint en er na enige tijd achter komt dat het toch niet de opleiding is die bij jou past.

geen selectiemiddel

Goed om te weten is dat de Talentscan geen selectiemiddel is. Als jij je voor 1 april 2023 hebt aangemeld, heb jij toelatingsrecht tot de opleiding van je keuze (m.u.v. opleidingen met een instroombeperking). Toelatingsrecht betekent, dat je zeker bent van een plek van de opleiding die je kiest, als je ook meedoet aan de eventuele intakeactiviteiten én voldoet aan de wettelijke instroomeisen. Meld je je na 1 april 2023 aan, dan vervalt je toelatingsrecht. Dat betekent, dat je niet automatisch wordt toegelaten tot de opleiding van je keuze: de opleiding kan je weigeren. De Talentscan maakt onderdeel uit van de intakeactiviteiten. 

Talentscan maken?

Er zijn meerdere manieren waarop we een Talentscan afnemen: op locatie of (thuis) online. Als je de scan online moet maken, staat dit duidelijk vermeld in je uitnodigingsbrief. 
 

Heb jij een uitnodiging ontvangen om de Talentscan online te maken?

Volg dan onderstaande stappen. Het invullen van de Talentscan duurt ongeveer 2 uur. In de uitnodiging lees je op welk moment je de scan kunt maken. 
 

  • Zoek een rustige werkplek (je hebt een pc, laptop of tablet met internetverbinding nodig);
  • Lees de handleiding;
  • Pak je studentnummer erbij. Je vindt het nummer in de uitnodiging voor de Talentscan;
  • Ga naar rocvantwente.amn.nl
  • Vul de Talentscan in.