Mbo-opleidingen voor topsporters en talenten

Bij het Johan Cruyff College Enschede, onderdeel van ROC van Twente, kun je (top)sport combineren met een mbo-opleiding. Er wordt tijdens de opleiding zoveel mogelijk rekening gehouden met je trainingstijden en wedstrijden. En tijdens (buitenlandse) trainingskampen kun je online studeren. Ook als (top)sporter met een lichamelijke beperking ben je welkom bij het Johan Cruyff College.

Het Johan Cruyff College (JCC) was een idee van Johan Cruijff (1947-2016). Hij vond het belangrijk dat topsport en studie gecombineerd kunnen worden: ‘Sporters bezitten een aantal specifieke kwaliteiten, zoals prestatie- en doelgericht. Met deze kwaliteiten en de juiste opleiding kun je een succesvolle professional worden in de sportwereld. Niemand kan de belangen van sport en samenleving beter dienen dan iemand met het hart van een sporter!’

'Voor mij als topsporter was het superfijn de topsport te kunnen combineren met een studie. Naast de topsport ontwikkel je je ook maatschappelijk, je wordt er goed in begeleid. Voor mij was het top.' - Carlos Platier Luna (oud student en winnaar Expeditie Robinson 2017)