mbo-opleidingen voor topsporters en talenten

Bij het Johan Cruyff College Enschede, onderdeel van ROC van Twente, combineer je topsport met een mbo-opleiding. Tijdens de opleiding houden we zoveel mogelijk rekening met je trainingstijden en wedstrijden.

En tijdens (buitenlandse) trainingskampen kun je online studeren. Ook als (top)sporter met een lichamelijke beperking ben je welkom bij het Johan Cruyff College.

Rick Plegt | Derdejaars student Sport & Business

“Ik vind het mooi dat ik als havist kan versnellen op het Johan Cruyff College Enschede en dat ik in twee jaar mijn mbo-diploma op niveau 4 kan halen. Dit versnellen is gebeurd in goed overleg en met goede hulp van mijn docenten.”

Maarten ter Hofte | Tweedejaars student Sport & Coaching

“De combinatie sport en school is goed te doen wanneer je juist gaat plannen en overlegt met docenten en studiecoaches. Er is altijd wel een oplossing om te kunnen sporten. Ik raad alle topsporters en talenten
deze opleiding aan.”

Shanaya Karadag | Derdejaars student Sport & Business

“Op het Johan Cruyff College Enschede krijg je alle mogelijkheden om te trainen en wedstrijden te rijden. Wat ik nog meer fijn vind zijn de kleine klassen en het goede contact met docenten. Hierdoor krijg je veel persoonlijke aandacht en begeleiding.”

{{highlight.typeLabel}}

{{highlight.title}}

toon meer resultaten

Het Johan Cruyff College (JCC) was een idee van Johan Cruijff (1947-2016). Hij vond het belangrijk dat topsport en studie gecombineerd kunnen worden: ‘Sporters bezitten een aantal specifieke kwaliteiten, zoals prestatie- en doelgericht.

Met deze kwaliteiten en de juiste opleiding kun je een succesvolle professional worden in de sportwereld. Niemand kan de belangen van sport en samenleving beter dienen dan iemand met het hart van een sporter!’

'Voor mij als topsporter was het superfijn de topsport te kunnen combineren met een studie. Naast de topsport ontwikkel je je ook maatschappelijk, je wordt er goed in begeleid. Voor mij was het top.' - Carlos Platier Luna (oud student en winnaar Expeditie Robinson 2017)