Inloopavond 
do 21 maart 2024 | 18.00 - 20.00 uur
 

Meer info

wat doe je in dit beroep?

Je ondersteunt meerdere afdelingen of teams binnen een bedrijf en bent breed inzetbaar op het gebied van klantcontact, marketing, administratie, facilitaire en financiële diensten. Jouw takenpakket is heel gevarieerd. Zo ben je verantwoordelijk voor agendabeheer, voorraadbeheer en veiligheid. Je stelt ook financiële documenten op en verwerkt gegevens op de computer. Marketing- en communicatieteksten opstellen of een draaiboek voor promotieactiviteiten maken behoort ook tot jouw taken. Je hebt kennis van bedrijfsprocessen, wet- en regelgeving en zorgt voor goede informatie-uitwisseling binnen het bedrijf. Je bent van alle markten thuis, een echte duizendpoot dus.

past dit beroep bij jou?

Je voelt je thuis in een zakelijke omgeving. Je bent ondernemend, servicegericht, nieuwsgierig, integer en proactief. Je kunt goed plannen en organiseren en werkt nauwkeuring en zorgvuldig. Je vindt het leuk om met veel verschillende collega's en klanten te werken en hen te ontzorgen. Je houdt van afwisseling in je werk en bent een echte aanpakker.

meld je aan voor deze opleiding Aanmelden hoe werkt dat?

feiten in het kort

 • Leerweg / Niveau BOL / 3
 • Duur 1 tot 2 jaar.
 • Lesgeld € 1.449,- (per schooljaar)
 • Overige kosten Toelichting zie “Wat kost de opleiding?”
 • Startdatum Februari 2024, augustus 2024 en februari 2025
 • Cursusjaar 2024-2025
 • Leslocaties Gieterij 200, Hengelo Wierdensestraat 65, Almelo Wethouder Beversstraat 165, Enschede

meer over de opleiding

Lessen en stages

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Je werkt aan projecten en praktijksimulaties en je loopt stage.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 1 tot 2 jaar en start in augustus en februari.

Hoe zien de examens er uit?

Tijdens de hele opleiding doe je theorie- en praktijkexamens. Naast beroepsspecifieke examens doe je ook examens in algemene vakken. Zie www.rocvantwente.nl/examens.

Ook de door jou gekozen keuzedelen worden geëxamineerd. Over het kiezen van keuzedelen word je aan het begin van de opleiding geïnformeerd. Algemene informatie over keuzedelen vind je op www.rocvantwente.nl/keuzedelen.

Hoe kan je vakkenpakket eruitzien?

Je volgt lessen ter voorbereiding van de praktijkopdrachten op school en op stage. Je doet kennis op over contact met klanten en zakelijke communicatie. Daarnaast leer je plannen en organiseren en een (financiële) administratie bij te houden. Dit oefen je op school in de praktijklessen. Uiteraard krijg je vakken als 'digitale vaardigheden', Nederlands, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschapscompetenties en keuzevakken.

Wat heb je nodig om met de opleiding te starten?

Je hebt nodig: 

 • een vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • of een overgangsbewijs van 3- naar 4-havo/vwo
 • of een mbo-diploma Assistant Business Services (Ondersteunende administratieve beroepen) niveau 2
 • of een gelijkwaardig diploma

wat zijn de intakeactiviteiten?

Voordat je kunt starten met de opleiding moet je soms intakeactiviteiten volgen. Bijvoorbeeld een AMN Talentscan, die in beeld brengt wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent. Ook vul je het Digitaal Doorstroom Dossier in. Hierin staan je persoonlijke gegevens, maar ook de reden waarom je voor de opleiding hebt gekozen. En het kan zijn dat je andere activiteiten moet doen, zoals een motivatiebrief schrijven of een werkstuk maken. Dat hoor je na je aanmelding.

Wat kost de opleiding?

Wettelijk lesgeld: € 1.449,- (per schooljaar). Als je op 1 augustus 2024 18 jaar of ouder bent moet je dit betalen. Indien je op deze datum nog geen 18 jaar bent hoef je het hele schooljaar nog geen lesgeld te betalen. Leermiddelen: ongeveer € 300,- voor de hele opleiding. Daarnaast heb je een laptop nodig. Zie www.rocvantwente.nl/laptops.

Meer informatie over leermiddelen? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/mbowebshop. Meer informatie over de kosten? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/kosten.

Wat kun je na deze opleiding?

Je kunt aan de slag op kantoor bij een bedrijf of organisatie. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld met de opleiding Office & Management Support Specialist, Business Administration & Control Specialist, Legal, Insurance & HR Services Specialist of Marketing & Communication Specialist niveau 4.

mbo: hoe werkt het?

Alles wat je op het mbo leert, is bedoeld om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het toekomstige beroep. Je bent bezig met losse vakken, loopt stage en werkt samen in projecten of voert praktijkopdrachten uit. 

{{highlight.typeLabel}}

{{highlight.title}}

toon meer resultaten

waar kan ik deze opleiding volgen?