wat doe je in dit beroep?

Je werkt in een ondersteunende, dienstverlenende en servicegerichte omgeving bij een bedrijf. Hier voer je veel verschillende werkzaamheden uit. Je ontvangt bezoekers en klanten, geeft informatie en beantwoordt vragen. Dit kan face-to-face, telefonisch, maar ook online. Je maakt telefoonnotities, schrijft e-mails, verwerkt gegevens in de computer en houdt dossiers bij. Je maakt ruimtes, materialen en (digitale) apparatuur gebruiksklaar en je voert eenvoudige onderhouds- of herstelwerkzaamheden uit. Je zorgt dat de voorraad goederen/producten op peil is en plaatst en ontvangt bestellingen.

past dit beroep bij jou?

Je vindt het leuk om veel verschillende taken uit te voeren. Je kunt goed samenwerken en overleggen. Ook sta je graag voor mensen klaar. Je kunt geconcentreerd en nauwkeurig werken, je bent oplettend en zorgvuldig. En: vertrouwelijke informatie is veilig bij jou.

meld je aan voor deze opleiding Aanmelden hoe werkt dat?

feiten in het kort

  • Leerweg / Niveau BOL / 2
  • Duur 1 jaar
  • Lesgeld € 1.449,- (per schooljaar)
  • Overige kosten Toelichting zie “Wat kost de opleiding?”
  • Startdatum Augustus 2024 en februari 2025
  • Cursusjaar 2024-2025
  • Leslocaties Wierdensestraat 65, Almelo Wethouder Beversstraat 165, Enschede Gieterij 200, Hengelo

meer over de opleiding

Lessen en stages

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Je werkt aan projecten en praktijksimulaties en je loopt stage.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 1 jaar en start in augustus en februari.

Hoe zien de examens er uit?

Tijdens de hele opleiding doe je theorie- en praktijkexamens. Naast beroepsspecifieke examens doe je ook examen in algemene vakken. Zie www.rocvantwente.nl/examens.

Ook de door jou gekozen keuzedelen worden geëxamineerd. Over het kiezen van keuzedelen word je aan het begin van de opleiding geïnformeerd. Algemene informatie over keuzedelen vind je op www.rocvantwente.nl/keuzedelen.

Hoe kan je vakkenpakket eruitzien?

Je volgt lessen die je helpen bij het uitvoeren van de praktijkopdrachten op school en in je stage. Je leert op de computer werken, bijvoorbeeld met administratieve gegevens. Het vak Nederlands is belangrijk, want je moet e-mails en brieven kunnen schrijven. Verder leer je ook met klanten om te gaan en allerlei taken in het bedrijf te doen. Daarnaast krijg je vakken als digitale vaardigheden, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschapscompetenties.

Wat heb je nodig om met de opleiding te starten?

Je hebt nodig: 

  • een diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  • of een mbo-diploma Entreeopleiding niveau 1

Jongvolwassenen (vanaf 19 jaar) volgen deze opleiding in een aparte groep met leeftijdsgenoten in De Gieterij in Hengelo. Zie hiervoor de opleidingspagina voor jongvolwassenen.

wat zijn de intakeactiviteiten?

Voordat je kunt starten met de opleiding moet je soms intakeactiviteiten volgen. Bijvoorbeeld een AMN Talentscan, die in beeld brengt wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent. Ook vul je het Digitaal Doorstroom Dossier in. Hierin staan je persoonlijke gegevens, maar ook de reden waarom je voor de opleiding hebt gekozen. En het kan zijn dat je andere activiteiten moet doen, zoals een motivatiebrief schrijven of een werkstuk maken. Dat hoor je na je aanmelding.

Wat kost de opleiding?

Wettelijk lesgeld: € 1.449,- (per schooljaar). Als je op 1 augustus 2024 18 jaar of ouder bent moet je dit betalen. Indien je op deze datum nog geen 18 jaar bent hoef je het hele schooljaar nog geen lesgeld te betalen. Leermiddelen: ongeveer € 250,-.

Meer informatie over leermiddelen? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/mbowebshop. Meer informatie over de kosten? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/kosten.

Wat kun je na deze opleiding?

Je kunt aan de slag op kantoor bij een bedrijf of organisatie. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld met de opleiding Allround Assistant Business Services niveau 3.

mbo: hoe werkt het?

Alles wat je op het mbo leert, is bedoeld om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het toekomstige beroep. Je bent bezig met vakken, loopt stage en werkt samen in projecten of voert praktijkopdrachten uit. 

{{highlight.typeLabel}}

{{highlight.title}}

toon meer resultaten

waar kan ik deze opleiding volgen?