Inloopavond 
do 21 maart 2024 | 18.00 - 20.00 uur
 

meld je aan
Meer info

wat doe je in dit beroep?

Je werkt in een werkplaats voor bedrijfsauto’s. In de werkplaats werk je aan nieuwe en gebruikte bedrijfsauto's. Je voert onderhoud en reparaties uit. Je assisteert bij het uitvoeren van keuringen en inspecties. Je kunt worden ingezet voor 24-uursdiensten. Je maakt bedrijfsauto’s afleveringsklaar. Ook monteer je eenvoudige accessoires, waarbij je rekening houdt met milieu- en veiligheidseisen.

past dit beroep bij jou?

Je bent een speurneus die mechanische storingen aan bedrijfsauto's vindt én verhelpt. Je bent handig en brengt je technische kennis goed in de praktijk. Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig. Daarnaast werk je goed samen met collega’s. Je vindt het leuk om met klanten om te gaan.

meld je aan voor deze opleiding Aanmelden hoe werkt dat?

feiten in het kort

 • Leerweg / Niveau BOL / 2
 • Duur 2 jaar
 • Lesgeld € 1.449,- (per schooljaar)
 • Overige kosten Toelichting zie “Wat kost de opleiding?”
 • Startdatum Februari 2024, augustus 2024 en februari 2025
 • Cursusjaar 2024-2025
 • Leslocaties De Sumpel 4-6, Almelo

meer over de opleiding

Lessen en stages

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Je loopt ongeveer zestien uur per week stage.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 2 jaar en start in augustus en februari.

Hoe zien de examens er uit?

Tijdens je studie vul je je portfolio. Daarin komen kennis- of praktijktoetsen, verslagen van gesprekken (zoals een bpv-beoordeling), je logboek, presentaties en Proeven van Bekwaamheid (PvB). Daarnaast doe je examen in de algemene vakken. Zie www.rocvantwente.nl/examens.

Ook de door jou gekozen keuzedelen worden geëxamineerd. Over het kiezen van de keuzedelen word je in het eerste leerjaar uitgebreid geïnformeerd. Algemene informatie over keuzedelen vind je op www.rocvantwente.nl/keuzedelen.

Hoe kan je vakkenpakket eruitzien?

 • Loopbaan en Burgerschap
 • Nederlands
 • Onderhoud bedrijfsauto’s
 • Rekenen
 • Reparaties aan bedrijfsauto’s

Wat heb je nodig om met de opleiding te starten?

Je hebt nodig:

 • een diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
 • of een mbo-diploma Entreeopleiding niveau 1

wat zijn de intakeactiviteiten?

Voordat je kunt starten met de opleiding moet je soms intakeactiviteiten volgen. Bijvoorbeeld een AMN Talentscan, die in beeld brengt wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent. Meestal vul je ook het Digitaal Doorstroom Dossier in. Hierin staan je persoonlijke gegevens, maar ook de reden waarom je voor de opleiding hebt gekozen. En je voert een persoonlijk gesprek.

Wat kost de opleiding?

Wettelijk lesgeld: € 1.449,- (per schooljaar). Als je op 1 augustus 2024 18 jaar of ouder bent moet je dit betalen. Indien je op deze datum nog geen 18 jaar bent hoef je het hele schooljaar nog geen lesgeld te betalen. Leermiddelen: ongeveer € 750,- voor de hele opleiding. Daarnaast heb je een laptop nodig. Zie www.rocvantwente.nl/laptops.

Meer informatie over leermiddelen? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/mbowebshop. Meer informatie over de kosten? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/kosten.

Wat kun je na deze opleiding?

Je kunt aan de slag als basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen (bedrijfsauto's). Doorleren kan ook, bijvoorbeeld met de opleiding Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen (bedrijfsauto's) niveau 3.

Extra informatie

Je begint de opleiding in de BOL. Als je 18 jaar of ouder bent kun je studiefinanciering aanvragen, zie www.duo.nl. In het tweede jaar kun je de opleiding vervolgen in de BBL, als je dat wilt. Je hebt dan een (leer)werkplek nodig van minimaal 20 uur per week. Daarnaast ga je één dag per week naar school. Vergeet dan niet om zelf je studiefinanciering en reisproduct stop te zetten omdat je nu gaat werken.

mbo: hoe werkt het?

Alles wat je op het mbo leert, is bedoeld om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het toekomstige beroep. Je bent bezig met losse vakken, loopt stage en werkt samen in projecten of voert praktijkopdrachten uit. 

waar kan ik deze opleiding volgen?