Inloopavond 
do 21 maart 2024 | 18.00 - 20.00 uur
 

meld je aan
Meer info

wat doe je in dit beroep?

Je werkt in een magazijn of distributiecentrum, bij de goederenontvangst en -opslag, het verzendklaar maken en de voorraadinventarisatie. Je geeft leiding aan collega's en werkt zelf ook mee. Je maakt de planning en werkverdeling en geeft instructies. Je bewaakt het werk en stuurt bij waar nodig. Ook motiveer je medewerkers en zorg je voor een goede sfeer in je team. Je houdt oog op de kwaliteit, productiviteit, veiligheid en werkomstandigheden. Verder adviseer je de bedrijfsleiding over de inzet van mensen en middelen.

past dit beroep bij jou?

Je bent klantvriendelijk, flexibel en collegiaal. Je bent stressbestendig en kunt goed omgaan met mensen. Je kunt goed plannen en organiseren en je hebt een dienstverlenende instelling. Ook ben je zelfstandig en je ziet er netjes uit.

meld je aan voor deze opleiding Aanmelden hoe werkt dat?

feiten in het kort

 • Leerweg / Niveau BBL / 3
 • Duur 2 jaar
 • Cursusgeld € 730,- (per schooljaar)
 • Overige kosten Toelichting zie “Wat kost de opleiding?”
 • Startdatum Februari 2024, augustus 2024 en februari 2025
 • Cursusjaar 2024-2025
 • Leslocaties De Sumpel 4-6, Almelo

meer over de opleiding

Theorie en praktijk

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Je werkt minimaal 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je één dag in de week naar school.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 2 jaar en start in augustus en bij voldoende aanmeldingen ook in februari. Een kortere duur is onder bepaalde voorwaarden mogelijk.

Hoe zien de examens er uit?

Je doet tijdens je hele opleiding examens. Op school en op je werkplek. Daarnaast doe je examens in de algemene vakken. Die vallen buiten je normale lesuren. Zie www.rocvantwente.nl/examens.

Ook de door jou gekozen keuzedelen worden geëxamineerd. Over het kiezen van de keuzedelen word je in het eerste leerjaar uitgebreid geïnformeerd. Algemene informatie over keuzedelen vind je op www.rocvantwente.nl/keuzedelen.

Hoe kan je vakkenpakket eruitzien?

 • Beroepsgerichte vakken
 • Loopbaan en Burgerschap
 • Nederlands
 • Rekenen

Wat heb je nodig om met de opleiding te starten?

Je hebt nodig:

 • een (leer)werkplek als logistiek teamleider bij een erkend leerbedrijf (minimaal 20 uur per week). Die (leer)werkplek moet je zelf zoeken. Kijk voor meer informatie op www.leerbanenmarkt.nl.

Daarnaast heb je nodig:

 • een diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • of een mbo-diploma Logistiek medewerker niveau 2
 • of een gelijkwaardig diploma

wat zijn de intakeactiviteiten?

Voordat je kunt starten met de opleiding moet je soms intakeactiviteiten volgen. Zo maak je bijvoorbeeld een AMN Talentscan. Deze test meet jouw capaciteiten en motivatie. Meestal vul je ook het Digitaal Doorstroom Dossier in. Hierin staan je persoonlijke gegevens, maar ook de reden waarom je voor de opleiding hebt gekozen. En je voert een persoonlijk gesprek.

Wat kost de opleiding?

Wettelijk cursusgeld: € 730,- (per schooljaar). Als je op 1 augustus 2024 18 jaar of ouder bent moet je dit betalen. Indien je op deze datum nog geen 18 jaar bent hoef je het hele schooljaar nog geen cursusgeld te betalen. Leermiddelen: ongeveer € 400,- voor de hele opleiding. Kosten keuzedelen ongeveer € 100,-. Daarnaast heb je een laptop nodig. Zie www.rocvantwente.nl/laptops.

Meer informatie over leermiddelen? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/mbowebshop. Meer informatie over de kosten? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/kosten.

Wat kun je na deze opleiding?

Je kunt blijven werken als teamleider in een magazijn of distributiecentrum. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld met de opleiding Logistiek supervisor niveau 4.

mbo: hoe werkt het?

Alles wat je op het mbo leert, is bedoeld om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het toekomstige beroep. Je bent bezig met losse vakken, loopt stage en werkt samen in projecten of voert praktijkopdrachten uit. 

waar kan ik deze opleiding volgen?