Inloopavond 
do 21 maart 2024 | 18.00 - 20.00 uur
 

meld je aan
Meer info

wat doe je in dit beroep?

Je werkt mee aan het primaire proces van een bedrijf, organisatie of zwembad. Jij bent allround inzetbaar, maar je bent gespecialiseerd in één of meer onderdelen van het facilitaire werkveld. Je hebt oog voor dienstverlening, gastvrijheid, voor het gebouw en voor de omgeving. Je schakelt snel, regelt graag dingen en draagt er zo aan bij dat iedereen binnen de organisatie zijn werk goed kan doen. 

past dit beroep bij jou?

Je bent een doener, praktisch én je weet van aanpakken. Je vindt het fijn om anderen te helpen en bent dienstverlenend. Werken in teamverband doe je graag, en je bent heel flexibel.

meld je aan voor deze opleiding Aanmelden hoe werkt dat?

feiten in het kort

 • Leerweg / Niveau BBL / 2
 • Duur 1 jaar
 • Cursusgeld € 301,- (per schooljaar)
 • Overige kosten Toelichting zie “Wat kost de opleiding?”
 • Startdatum Augustus. Bij voldoende aanmeldingen is er gedurende het schooljaar een tweede startmoment voor de brede opleiding. De specialisatie zwembadmedewerker start alleen in augustus.
 • Cursusjaar 2024-2025
 • Leslocaties Wierdensestraat 65, Almelo

meer over de opleiding

Theorie en praktijk

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Je werkt minimaal 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je één dag per week naar school.

Op school krijg je algemene vakken en beroepsgerichte vakken in de facilitaire dienstverlening.

Je kunt je ook specialiseren als zwembadmedewerker door te kiezen voor keuzedelen die zijn gericht op het werken in een zwembad. In dat geval kunnen de lessen plaatsvinden in 1 van de Twentse zwembaden.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 1 jaar en start in augustus. Bij voldoende aanmeldingen is er gedurende het schooljaar een tweede startmoment voor de brede opleiding Medewerker facilitaire dienstverlening. De specialisatie zwembadmedewerker start alleen in augustus.

Hoe zien de examens er uit?

Je sluit de opleiding af met praktijkopdrachten. Hierin laat je zien dat je in de praktijk kunt toepassen wat je geleerd hebt. Daarnaast doe je examen in de algemene vakken. Zie www.rocvantwente.nl/examens.

Ook de door jou gekozen keuzedelen worden geëxamineerd. Over het kiezen van de keuzedelen word je aan het begin van de opleiding uitgebreid geïnformeerd. Algemene informatie over keuzedelen vind je op www.rocvantwente.nl/keuzedelen.

Hoe kan je vakkenpakket eruitzien?

 • Beroepsgerichte vakken
 • Loopbaan en Burgerschap
 • Nederlands
 • Rekenen
 • Studieloopbaanbegeleiding

Wat heb je nodig om met de opleiding te starten?

Je hebt nodig:

 • een (leer)werkplek als medewerker facilitaire dienstverlening bij een erkend leerbedrijf (minimaal 20 uur per week). Die (leer)werkplek moet je zelf zoeken. Voor de specialisatie zwembadmedewerker heb je een (leer)werkplek bij een zwembad nodig. Kijk voor meer informatie op www.leerbanenmarkt.nl.

Daarnaast heb je nodig:

 • een diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
 • of een mbo-diploma Entreeopleiding niveau 1

wat zijn de intakeactiviteiten?

Voordat je kunt starten met de opleiding moet je intakeactiviteiten volgen. Zo kan het zijn dat je een AMN Talentscan maakt, die in beeld brengt wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent. Ook word je uitgenodigd voor een gesprek.

Wat kost de opleiding?

Wettelijk cursusgeld: € 301,- (per schooljaar). Als je op 1 augustus 2024 18 jaar of ouder bent moet je dit betalen. Indien je op deze datum nog geen 18 jaar bent hoef je het hele schooljaar nog geen cursusgeld te betalen. Leermiddelen: ongeveer € 100,- voor de hele opleiding. Hier komen de kosten voor de gekozen keuzedelen nog bij. Daarnaast heb je een laptop nodig. Zie www.rocvantwente.nl/laptops.

Meer informatie over leermiddelen? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/mbowebshop. Meer informatie over de kosten? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/kosten.

Wat kun je na deze opleiding?

Je kunt blijven werken als medewerker facilitaire dienstverlening of als zwembadmedewerker. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld met de opleiding Allround medewerker facilitaire dienstverlening niveau 3 of Sport- en bewegingsleider niveau 3 (na de specialisatie zwembadmedewerker).

mbo: hoe werkt het?

Alles wat je op het mbo leert, is bedoeld om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het toekomstige beroep. Je bent bezig met losse vakken, loopt stage en werkt samen in projecten of voert praktijkopdrachten uit. 

{{highlight.typeLabel}}

{{highlight.title}}

toon meer resultaten

waar kan ik deze opleiding volgen?