Inloopavond 
do 21 maart 2024 | 18.00 - 20.00 uur
 

meld je aan
Meer info

wat doe je in dit beroep?

Je ondersteunt het management of de directie. Je beantwoordt e-mails en telefoon, houdt de agenda bij, organiseert zakenreizen en interne bijeenkomsten. Je plant vergaderingen en maakt verslagen. Officepakketten en sociale media kennen geen geheimen voor je. Je onderhoudt de website of het intranet. Je werkt mee aan het ontwikkelen en beheren van voorlichtings-, promotie- en/of pr-materiaal. Daarnaast heb je kennis van projectadministratie en financiën. Je vraagt prijsopgaven aan, stelt facturen op en je weet hoe je een jaarverslag moet lezen. Je hebt een divers takenpakket, veel contacten met interne en externe klanten, je weet wat er speelt in de organisatie.

past dit beroep bij jou?

Je doet graag iets voor anderen en legt makkelijk contact. Je vindt het leuk om je in de situatie en wensen van de klant te verdiepen en proactief mee te denken. Je bent goed in communiceren, samenwerken en organiseren. Afspraken nakomen en nauwkeurig en zorgvuldig werken is vanzelfsprekend voor jou. Je kunt goed plannen, bent stressbestendig, kunt met deadlines omgaan en waar nodig improviseren. En: vertrouwelijke informatie is veilig bij jou.

meld je aan voor deze opleiding Aanmelden hoe werkt dat?

feiten in het kort

 • Leerweg / Niveau BOL / 4
 • Duur 2 of 3 jaar
 • Lesgeld € 1.449,- (per schooljaar)
 • Overige kosten Toelichting zie “Wat kost de opleiding?”
 • Startdatum Augustus 2024 en februari 2025
 • Cursusjaar 2024-2025
 • Leslocaties Gieterij 200, Hengelo Wierdensestraat 65, Almelo

meer over de opleiding

Lessen en stages

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Je werkt aan projecten en praktijksimulaties en je loopt stage. Ook zijn er regelmatig gastlessen en bedrijfsbezoeken. Daarnaast werk je aan het ontwikkelen van je persoonlijke competenties door te assisteren bij buitenschoolse activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan evenementen in de regio, rondleidingen verzorgen en het assisteren bij open dagen en diploma-uitreikingen.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 2 of 3 jaar (afhankelijk van je vooropleiding) en start in augustus en februari.

Hoe zien de examens er uit?

Tijdens de hele opleiding doe je theorie- en praktijkexamens. Naast beroepsspecifieke examens doe je ook examen in algemene vakken. Zie www.rocvantwente.nl/examens.

Ook de door jou gekozen keuzedelen worden geëxamineerd. Over het kiezen van keuzedelen word je aan het begin van de opleiding geïnformeerd. Algemene informatie over keuzedelen vind je op www.rocvantwente.nl/keuzedelen.

Hoe kan je vakkenpakket eruitzien?

Je krijgt lessen die je helpen bij het uitvoeren van de opdrachten op school en in je stage. Je oefent het omgaan met klanten en zakelijke communicatie, zoals het schrijven van e-mails en brieven. Je leert plannen en evenementen organiseren; dit voer je ook echt uit. Een website bijhouden en de sociale media van een bedrijf beheren hoort er ook bij. Daarnaast ontwikkel je 'digitale vaardigheden' en weet je hoe je werkt met een budget. Dit oefen je op school in de praktijklessen. Je algemene vakken zijn Nederlands, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschapscompetenties. Duits is vooral gericht op de praktische vaardigheden die je op stage nodig hebt (en geen examenvak).

Wat heb je nodig om met de opleiding te starten?

Je hebt nodig:

 • een diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • of een overgangsbewijs van 3- naar 4- havo/vwo
 • of een mbo-diploma Allround Assistant Business Services (Administratief medewerker secretarieel/financieel) niveau 3 (de opleiding duurt dan geen 3, maar maximaal 2 jaar)
 • of een gelijkwaardig diploma

wat zijn de intakeactiviteiten?

Voordat je kunt starten met de opleiding moet je soms intakeactiviteiten volgen. Bijvoorbeeld een AMN Talentscan, die in beeld brengt wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent. Ook vul je het Digitaal Doorstroom Dossier in. Hierin staan je persoonlijke gegevens, maar ook de reden waarom je voor de opleiding hebt gekozen. En het kan zijn dat je andere activiteiten moet doen, zoals een motivatiebrief schrijven of een werkstuk maken. Dat hoor je na je aanmelding.

Wat kost de opleiding?

Wettelijk lesgeld: € 1.449,- (per schooljaar). Als je op 1 augustus 2024 18 jaar of ouder bent moet je dit betalen. Indien je op deze datum nog geen 18 jaar bent hoef je het hele schooljaar nog geen lesgeld te betalen. Leermiddelen: ongeveer € 450,- voor de hele opleiding. Daarnaast heb je een laptop nodig. Zie www.rocvantwente.nl/laptops.

Meer informatie over leermiddelen? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/mbowebshop. Meer informatie over de kosten? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/kosten.

Wat kun je na deze opleiding?

Je kunt gaan werken als managementassistent/office & management support specialist bij een (internationaal) bedrijf. Met deze opleiding heb je ook een goede, brede basis voor alle economische hbo-opleidingen.

mbo: hoe werkt het?

Alles wat je op het mbo leert, is bedoeld om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het toekomstige beroep. Je bent bezig met losse vakken, loopt stage en werkt samen in projecten of voert praktijkopdrachten uit. 

{{highlight.typeLabel}}

{{highlight.title}}

toon meer resultaten

waar kan ik deze opleiding volgen?