Inloopavond 
do 21 maart 2024 | 18.00 - 20.00 uur
 

meld je aan
Meer info

wat doe je in dit beroep?

Als pedicure weet je niet alleen alles over de onderdelen van een goede beauty of medische voetverzorging. Maar ook hoe je voetproblemen kunt signaleren, preventief advies kunt geven en wanneer je een klant moet doorverwijzen. Je maakt een behandelplan op basis van een intakegesprek en voetonderzoek. Je werkt als zelfstandig ondernemer in je eigen praktijk, maar ook binnen de velden van de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld bij zorginstellingen of verpleeghuizen.

past dit beroep bij jou?

Je bent gemotiveerd om écht goed te worden in dit vak. Je bent leergierig en volgt nieuwe ontwikkelingen want een goede voetverzorging krijgt steeds meer aandacht. Je vindt het leuk je steentje bij te dragen aan mooi verzorgde, maar ook gezonde voeten. Hard werken is voor jou geen probleem. Je straalt respect en rust uit, en je hebt een klantvriendelijke houding. Mensen voelen zich écht op hun gemak bij jou.

meld je aan voor deze opleiding Aanmelden hoe werkt dat?

feiten in het kort

  • Leerweg / Niveau BOL / 3
  • Duur 2 jaar
  • Lesgeld € 1.449,- (per schooljaar)
  • Overige kosten Toelichting zie “Wat kost de opleiding?”
  • Startdatum Augustus 2024 en februari 2025
  • Cursusjaar 2024-2025
  • Leslocaties Wierdensestraat 65, Almelo

meer over de opleiding

Lessen en stages

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Je gaat op vaste dagen naar school en volgt ook geplande lessen op afwijkende momenten.

Je volgt een algemeen basisjaar. Daarna wordt bekeken of je de opleiding vervolgt op niveau 3, Pedicure of niveau 4, Medisch pedicure. De opleiding op niveau 3 duurt dan nog 1 jaar, op niveau 4 nog 2 jaar. Voorafgaand aan en tijdens de opleidingen worden de mogelijkheden voor maatwerk en versnellen bekeken.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 2 jaar en start in augustus en bij voldoende aanmeldingen ook in februari.

Hoe zien de examens er uit?

Je sluit de opleiding af met examenopdrachten. Hierin laat je zien dat je in de praktijk kunt toepassen wat je geleerd hebt. Daarnaast doe je toetsen op school en op je stageplek. En je doet examen in de algemene vakken. Zie www.rocvantwente.nl/examens.

Ook de door jou gekozen keuzedelen worden geëxamineerd. Over het kiezen van de keuzedelen word je in het eerste leerjaar uitgebreid geïnformeerd. Algemene informatie over keuzedelen vind je op www.rocvantwente.nl/keuzedelen.

Hoe kan je vakkenpakket eruitzien?

Je doet kennis op over ziektebeelden, anatomie en fysiologie. Ook leer je hoe je een ondernemersplan maakt. Je oefent vaardigheden in het praktijklokaal. Je werkt aan de algemene vakken rekenen, Nederlands en Loopbaan en Burgerschap. En je volgt keuzedelen.

Wat heb je nodig om met de opleiding te starten?

Je hebt nodig:

  • een diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een overgangsbewijs van 3- naar 4- havo/vwo
  • of een gelijkwaardig diploma

wat zijn de intakeactiviteiten?

Voordat je kunt starten met de opleiding moet je intakeactiviteiten volgen. Je wordt uitgenodigd voor een intake en je vult het Digitaal Doorstroom Dossier in. Hierin staan je persoonlijk gegevens, maar ook de reden waarom je voor de opleiding hebt gekozen. Voor de zomervakantie nodigen we je uit voor een ‘warm welkom’. Je leert je klas en leercoach kennen en je past dan het werkjasje voor praktijkles.

Wat kost de opleiding?

Wettelijk lesgeld: € 1.449,- (per schooljaar). Als je op 1 augustus 2024 18 jaar of ouder bent moet je dit betalen. Indien je op deze datum nog geen 18 jaar bent hoef je het hele schooljaar nog geen lesgeld te betalen. Leermiddelen: ongeveer € 500,- voor de hele opleiding. Daarnaast heb je een laptop nodig. Zie www.rocvantwente.nl/laptops.

Meer informatie over leermiddelen? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/mbowebshop. Meer informatie over de kosten? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/kosten.

Wat kun je na deze opleiding?

Je kunt aan de slag als pedicure. Dat kan als zzp'er, maar ook in dienst van een praktijk, een medisch- of gezondheidscentrum of zorginstelling. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld met de opleiding Allround Schoonheidsspecialist, niveau 4. Of je specialiseert je en kiest voor de vervolgopleiding Medisch pedicure niveau 4.

mbo: hoe werkt het?

Alles wat je op het mbo leert, is bedoeld om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het toekomstige beroep. Je bent bezig met losse vakken, loopt stage en werkt samen in projecten of voert praktijkopdrachten uit. 

{{highlight.typeLabel}}

{{highlight.title}}

toon meer resultaten

waar kan ik deze opleiding volgen?