als vrouw een technische opleiding volgen?

Ja tuurlijk! Wij besteden extra aandacht aan meiden die een technische opleiding (willen) volgen. Iedereen kan een opleiding volgen in techniek. Daar maken we ons sterk voor. 

Steeds meer meiden kiezen voor een opleiding en een baan in de techniek, maar toch zijn meiden nog in de minderheid. En dat is jammer, want techniek heeft superveel te bieden.

deze meiden kiezen voor techniek

Else volgt de opleiding Operator C, Lian studeert Middenkader Bouw, Fleur doet de opleiding Technisch engineering Elektrotechniek en Nour zit in de ICT. Ze laten zien dat techniek leuk is, ook voor meiden!

onze partners voor meer meiden in techniek

bedrijven

Dura Vermeer,  Kaamps, Enerpac, Aqua+, Allus Media, Enerpac, Excite, Allus Media, Thales, Voith, Enerpac, Müller Transport, Kaamps, Thales, Allus Media

meiden brengen oplossingen in techniek dichterbij

Trudy Vos, lid College van Bestuur bij ROC van Twente -zelf ook een technische vrouw- vertelt dat techniek 'schoon werk' kan zijn en dat een technische opleiding bijdraagt aan de maatschappij.

Creatieve meiden die interesse hebben in thema’s als zorg, duurzaamheid en klimaat kunnen met een technische opleiding hele mooie oplossingen bedenken, waar de maatschappij om vraagt.

studiekeuzehulp

De MRI-afdeling van het ziekenhuis, een boorplatform in de Waddenzee, een biologische boerderij: overal zijn technici nodig. Er komen steeds meer technische functies bij en er is volop werk in de technische sector. Welke studie past bij jou? 

Lian en Maud willen meer meiden in de techniek

Maud en Lian volgen een technische opleiding. Ze vinden dat een vrouwelijke kijk op technische zaken hard nodig is. Ze zetten zich in om meiden te interesseren voor techniek.