Ga jij je aanmelden voor de open dag?

Dan ga je beleven hoe het eraan toegaat op het mbo. Je volgt voorlichtingen of andere interessante sessies, voert een opdracht uit of gaat het gesprek aan met een docent of student.

. Welke mbo-opleiding(en) en mbo-richting(en) wil je bezoeken?

Weet jij al over welke mbo-opleiding(en) of mbo-richting jij meer informatie wilt? Onze mbo-richtingen zijn ingericht op het vmbo-profiel dat jij kent.

. Check de veelgestelde vragen over het mbo

Wil je meer weten over het mbo? Bekijk de pagina 'alles over mbo' voor meer informatie over het mbo in het algemeen. Je vindt daar de veelgestelde vragen die je kunnen helpen bij het voorbereiden.

. Schrijf de vragen die je hebt op

Het kan zijn dat je vragen hebt over het mbo, een locatie of een opleiding, Schrijf je vragen op en stel ze tijdens een online voorlichting aan de docent of aan ons Studie Informatiepunt (STIPT).

Een aantal voorbeeldvragen die je kunt stellen:

  • Hoeveel lesuren krijg ik per week?
  • In welke beroepen kun je met deze opleiding terechtkomen?
  • Wat is het verschil tussen een BOL en BBL opleiding? 
  • Hoe meld ik me aan voor een opleiding?

. Hulp is altijd dichtbij

Wat veel informatie. Een studie kiezen is lastig, maar er zijn gelukkig altijd mensen die je willen helpen. Vraag je ouders, familieleden of vrienden om advies. Ook docenten en je mentor kennen jou vaak beter dan je denkt. En gelukkig zit ons Studie Informatiepunt ook voor je klaar om al jouw vragen over het mbo en opleidingen te beantwoorden. 

heb jij al een 'ROC van'-account?

Je kunt hier heel eenvoudig jouw aanmelding voor een open dag kunt wijzigen. En als extraatje krijg je van ons een code zodat je tijdens de open dag gebruik kunt maken van de wifi.

hoe werkt het mbo?

Wat is nou BOL of BBL? En wat kun je met een vmbo-diploma op het mbo? We vertellen je er graag meer over.