Mbo-onderwijs nucleaire technologie in de maak

Petten / 12 januari 2024
De nucleaire sector en het mbo-onderwijs in Nederland hebben vrijdag 12 januari de afspraak gemaakt om meer samen te gaan werken. Daarvoor is een intentieverklaring getekend zodat mbo-onderwijs in de nucleaire sector een flinke boost gaat krijgen.

De missie: technische studenten enthousiast maken voor de nucleaire sector en gloednieuw mbo-onderwijs ontwikkelen. Waarom? Omdat voor de verwezenlijking van nucleaire plannen nieuwe mbo-talenten broodnodig zijn. De intentieverklaring is het startschot voor een samenwerking tussen kennisinstellingen, mbo-onderwijs en de Nederlandse nucleaire sector. De enthousiaste deelnemers zijn NRG|PALLAS, TU Delft, Scalda, Horizon College/Regio College, Vonk, ROC van Twente, COVRA, EPZ en Urenco.

Meer mbo-kennis en toptalent nodig

Door de concrete plannen van de Nederlandse overheid voor twee nieuwe kerncentrales, het onderzoek naar het openhouden van Kerncentrale Borssele en de uitbreiding van Urenco in Almelo, volgt er een nieuw hoofdstuk voor de nucleaire sector.  Om deze ambitieuze plannen tot leven te brengen, is meer kennis en toptalent nodig dan ooit tevoren.

Succesvolle carrière in de nucleaire sector

Jos Toebes, directeur College voor Technologie van ROC van Twente: ‘De technische opleidingen die wij op school aanbieden worden allemaal in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven gemaakt. De samenwerking met de nucleaire sector stelt ons in staat om hoogwaardig onderwijs te bieden dat perfect aansluit op de behoeften van deze groeiende industrie. Samen gaan we een brug slaan tussen onderwijs en praktijk, waardoor onze studenten in de toekomst klaar zijn voor een succesvolle carrière in de nucleaire sector.’

Lees ook:

Praktijklokaal ‘cleanroom’ geopend in de Gieterij | ROC van Twente